Dyrlægens Plejebørn (1968)

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Dyrlægens Plejebørn

En af de ældre, danske juleklassikere er helt tilbage fra 1968 og har ingen mindre end Dirch Passer i hovedrollen som den lidt akavede dyrlæge Linsager, der ved en fejl pludselig står med ansvaret for et plejebarn.

Et kig indenfor hos de to umage læger – en dyrlæge og en almindelig praktiserende læge spillet af henholdsvis Dirch Passer og Ove Sprogøe, der begge har det lidt svært med kvinder. Det hele bliver dog vendt på hovedet, da den 4-årige Winnie ved et tilfælde ender i pleje hos dyrlægen.

Winnie lander hos dyrlæge Lindsager, fordi hendes mor bliver nødt til at rejse til udlandet i forbindelse med en arvesag. Hun leder i den forbindelse efter en pension, som kan passe Winnie, mens hun er væk. Uden videre undersøgelser ender hun med at sende pigen til dyrlæge Lindsager, fordi han har samme navn som lægen, som er den, der egentlig skulle have haft Winnie i pleje.

I dag undres du måske nok over, at Winnie bliver efterladt hos komplet fremmede, mens hendes mor rejser til Indien. Men bortset fra det faktum, så er den hjertevarme og humoristiske film både sød og velspillet, og samspillet mellem Dirch og Winnie er bare lige i øjet. Og selvfølgelig ender filmen med en julescene af de helt skønne.

Instruktør: Carl Ottosen

Medvirkende: Dirch PasserLone HertzAxel Strøbye, Judy Gringer, Ove Sprogøe, Karl Stegger

Spilletid: 1h 42min

Rating IMDb: 6,3

Dansk premiere: 29. november 1968

Streaming tjenester: Filmen ligger pt på følgende tjenester

Blockbuster, SF ANYTIME, iTunes, Min Bio