Familien Jul (2014)

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Familien Jul

Familien Jul er en af de meget sjældne muligheder for at møde de små rødklædte væsner kendt som nisser i en dansk spillefilm. Det er en rigtig klassisk, dansk børnefilm med de kendte skuespillere og den genkendelige danske humor – og så nissen Pixy.

Familien Jul handler faktisk om en familie, hvor faderen er langt fra far Jul, han er nemlig mere end glad, når højtiden er overstået. Faktisk hader han alt, hvad der har med julen at gøre, og derfor er det mindre end heldigt, når nissen Pixy ved en fejltagelse lander hos familien og bliver nødt til at være der et helt år.

I filmen her får vi i hvert fald opklaret, hvad de ikke laver, for den lille nisse Pixy kan slet ikke tåle sommervarmen, og da familien Jul skal på sommerferie, ender han med at blive godt og grundigt syg, fordi han slet ikke er vant til de høje temperaturer og alle sommeraktiviteterne som camping og solskin.

Men når nu drengen Hugo, der er filmens anden hovedperson, kommer ud af en familie, hvor alt, der har med jul at gøre, kan få far til at fare i flint, ja, så er det lidt svært at forklar, at der bor en nisse i huset.

Hvordan ender Pixy hos familien – og hvorfor skal han tilbringe et helt år hos dem? Det får du svar på allerede i begyndelsen af den søde julefilm, hvor Pixy ved et uheld bliver væk fra de andre nisser og Julemandens kane.

Naturligvis kan han ikke komme med hjem, før kanen atter lander næste år ved juletid. Heldigvis er Hugo og hans søskende rigtig gode til at få Pixy til at føle sig hjemme – uden at afsløre alt for meget om, hvor han kommer fra.

Det kan jo selvfølgelig ikke vare ved, og mon ikke det ender med at have betydning for julen hos familien i fremtiden?

I hvert fald er der tale om en sød og sjov julefilm, der lever op til alt det, sådan en skal indeholde. Se den og start en ny juletradition med familien Jul.

Instruktør: Carsten Rudolf

Medvirkende: Pelle Falk KrusbækHerman KnopAlfred Bjerre Larsen

Spilletid: 1h 30min

Rating IMDb: 5,1

Dansk premiere: 20. november 2014

Streaming tjenester: Filmen ligger pt på følgende tjenester

BLOCKBUSTER, Filmstriben, iTunes, Viaplay Rent & Buy