Filmsidens Top 10 - virusfilm

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Hele Danmark er mere eller mindre lukket ned, så der er mulighed for at se en masse film. Her er 10 virusfilm, som du kan se mens du er i coronakarantæne. Biograferne har også lukket de næste par uger, men så er det godt af vi har stremingtjenseterne til at for tiden til at gå med. 

Få overblikket over streamingtjenesterne

Selvom coronavirus / covid 19 er en meget alvorlig virus, så er film med virus været et emne i fimverden der er bearbejdet igennem mange år. 

Vi tager et kig på nogen af dem her. 

10. The Andromeda Strain

Science fiction-roman om en rumkapsel, der vender tilbage til jorden medbringende en dødelig mikroorganisme, som videnskabsmænd i kapløb med tiden må analysere, forstå og uskadeliggøre. Filmatiseret flere gange, bl.a. i 1971 og igen som tv-serie i 2008 under titlen “The Andromeda Strain”

(kan ses på iTunes, Viaplay Rent & Buy)

9. Doomsday (2008)

Storbritannien 2008. En dødelig virus, der allerede har udslettet hundredetusinde, hærger Skotland. I desperation isolerer den britiske regering hele det inficerede Skotland med en gigantisk mur. 30 år senere bryder virussen på ny ud i London. Via satellitovervågning opdager regeringen, at der mod alle odds alligevel er tegn på liv i det sygdomshærgede område mod nord, hvilket må betyde, at der findes en antivirus.

(Kan ses på BLOCKBUSTER, SF Anytime)

8. I Am Legend (2007)

En uhelbredelig og menneskeskabt virus, der blev fremavlet til at kunne bekæmpe kræft, har spredt sig og efterladt militærvirologen Robert Neville som sidste overlevende menneske i New York City og måske i hele verden. Han kæmper for at finde en metode, der kan modstå virussens effekter ved at bruge sit eget immune blod, men er ikke alene. Om natten kommer de inficerede frem. Mutanter, der overlevede virussen og som nu lurer i skyggerne og overvåger hver eneste bevægelse, han gør, mens de venter på, at han begår en fatal fejltagelse.

Kan ses på Blockbuster, SF ANYTIME, NETFLIX)

7. 28 Days Later (2002)

En gruppe aktivister bryder ind i et forsøgscenter, og trods den vagthavende forskers rædselsslagne advarsler lukker de centrets forsøgsaber ud af deres bure ? og bliver øjeblikkeligt overfaldet af de afsindigt rasende dyr. 28 dage senere vågner Jim op på intensivafdelingen på et hospital i London, hvor han har ligget i koma. Til sin overraskelse opdager han, at hele hospitalet ligger øde, og han begiver sig ud i byens gader for at søge hjælp, men må snart konstatere, at han er alene.

(Kan ses på BLOCKBUSTER, SF Anytime, Viaplay Rent & Buy, iTunes, Rakuten TV)

 

6. Outbreak (1995)

Indbyggerne i den lille californiske by Ceder Creek, bliver syge uden varsel. Ramt af en virus, som er mere smitsom og dødelig end pest. I et hæsblæsende kapløb mod tiden – og sine overordnede i militæret – kæmper Dr. Sam Daniels for at finde smittebæreren – og modgiften. En djævelsk spændende film, som får gåsehuden til at boble.

(Kan ses på BLOCKBUSTER, SF Anytime, iTunes, Rakuten TV)

5. 12 Monkeys (1995)

Cole ankommer til et sindssygehospital og påstår, at han er tidsrejsende fra år 2035. Hans mission: At redde menneskeheden fra en dræbervirus, der vil hærge i fremtiden og dræbe 99% af jordens befolkning. Katherine, en psykiater Cole betror sig til, vælger ikke at tro på hans historie, men da Cole dukker op 6 år senere, begynder Katherine at tvivle: Hvis Cole har ret, er der nu kun få uger til den dødbringende virus slippes fri. Deres eneste spor er tegnet med de 12 aber.

(Kan ses på BLOCKBUSTER, SF Anytime, iTunes)

4. Epidemic (1987)

Lars von Triers anden spillefilm handler om instruktøren Lars og manuskriptforfatteren Niels, der opdager at to års arbejde på et filmmanuskript er gået tabt i deres computer. Da de ikke kan huske historien, som de i øvrigt heller ikke fandt særligt interessant, kaster de sig derfor i hast over et nyt manuskript: En film om den idealistiske læge Dr. Mesmer, som i sine bestræbelser på at bekæmpe en dødbringende pestepidemi kun opnår at sprede sygdommen. Efterhånden som manuskriptarbejdet skrider frem begynder filmen på uhyggelig vis at trænge sig ind i den virkelige verden omkring Lars og Niels…

(Kan ses på BLOCKBUSTER, SF Anytime, iTunes)

3. Quarantine (2008)

Da en TV-journalist og hendes kameramand beslutter sig for at følge et hold modige brandmænd, har de ingen anelse om, at aftenens første nødopkald kan ende med at blive deres sidste. De bliver fanget i en boligblok, som afspærres af regeringen. Der er ingen mulighed for at slippe ud, og de er omgivet af skræmte beboere, som er inficeret med en livsfarlig, muterende virus. Det videre forløb kendes kun, fordi de lod kameraet køre. Amerikansk genindspilning af den spanske gyser Rec.

(Kan ses på BLOCKBUSTER, SF Anytime, iTunes, Netflix, Rakuten TV)

2. Invasion of the Body Snatchers (1978)

Grøntsager fra det ydre rum erstatter amerikanere med perfekte kopier og gør dem til tomme, men dog meget aggressive robotter. Koldkrigens 1950’ere var paranoiaens årti, og Don Siegels Invasion of the Body Snatchers blev paranoiafilmen par excellence.

(Kan ses på iTunes)

1. Contagion (2011)

Beth Emhoff rejser hjem fra Hong Kong til Minneapolis med en hidtil ukendt og ekstremt smittefarlig virus i kroppen. Efter to dage er hun død. Også i London, Tokyo og Chicago falder folk som fluer. Pandemien breder sig over kloden som en steppebrand. Mens researchere kæmper for at finde en modgift, bidrager bloggeren Alan til panikken ved at sprede misinformation på internettet.

(Kan ses på BLOCKBUSTER, SF Anytime, Viaplay Rent & Buy, iTunes, Rakuten TV)