Filmtalent indgår samarbejde med Netflix

Kilde: Det Danske Filminstitut

Filmværkstederne i København, Aarhus og Odense laver serieskole i samarbejde med Netflix.

Filmværkstederne, der er samlet i Fonden Filmtalent, retter i samarbejde med Netflix deres fokus mod det serielle format, når de i foråret åbner Serieskolen, der skal professionalisere unge talenter og gøre dem klogere på at fortælle episodisk.

“Hele den danske branche efterspørger stadig flere talenter, og det tror vi på, at Serieskolen kan levere. Flere talenter vil være med til at sikre dansk tv og films styrkeposition,” siger Jeanette Reutzer, direktør for Fonden Filmtalent.

Den første del af Serieskolen består af fire masterclasses, der giver indblik i arbejdet med serielle formater. De fire masterclasses vil blive afholdt af medie- og tv-ekspert Keld Reinicke, producer Senia Dremstrup, manuskriptforfatter Adam August og Chris Mack fra Netflix. De er åbne for alle med interesse for udvikling og produktion af tv-serier.

Del to og tre af talentudviklingsprogrammet vil fokusere på manuskriptskrivning, salg og pitch. Denne del vil blive tilbudt til udvalgte elever på Serieskolen. Til sidst i forløbet vil tre talenthold få mulighed for at udvikle et 15-minutters pilotafsnit. De vil hver modtage 100.000 kr. til at dække produktionsudgifter samt få adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

Du kan læse mere om Serieskolen og ansøgning om optagelse på filmtalent.dk/serieskolen.

Der er ansøgningsfrist til Serieskolen 28. februar.