Furia får premiere på Viaplay den 26. september – se teaseren

Foto: NENT Group/Viaplay

Nu kan man begynde at glæde sig til den politiske dramaserie ’Furia’, skabt af Emmy-vinderen Gjermund Stenberg Eriksen. Søndag den 26. september premierer serien med alle otte episoder på Viaplay

Fra Åndalsnes til Berlin. Truslen fra højreekstremistiske kræfter skildres på norsk og international jord i Viaplays nyeste dramaserie ‘Furia’, der får premiere den 26. september.

I den nye Viaplay-serie møder vi Ragna (Ine Marie Wilmann), som arbejder på Romsdalens flotteste turistspot, men i det skjulte lever et mørkt liv på nettet. Til det samme område ankommer politimanden Asgeir (Pål Sverre Hagen), som sammen med datteren må holde lav profil for at gemme sig for den russiske mafia. 

Dramaserien er Viaplays nyeste norske produktion, efter at seerfavoritterne ‘Delete Me’ og ‘Pørni’ kom ud tidligere på året. Serieskaber Gjermund Stenberg Eriksen beskriver det som et enormt pres at komme med næste Viaplay-produktion, efter at Henriette Steenstrups ’Pørni’ er blevet hyllet som en af de bedste norske serier igennem tiden. 

-’Pørni’ er noget af det bedste, jeg nogensinde har set på tv, så den kan føles svær at komme efter. Samtidig er hele ’Furia’-holdet vildt glade på Henriette Steenstrups vegne, og utrolig taknemmelige for at hun har åbnet seernes øjne for, at Viaplay tydeligvis er langt den største aktør, når det kommer til skandinaviske serier, siger Eriksen.

Emmy-vinderen Eriksen lægger ikke skjul på, at han har globale ambitioner for den politiske thrillerserie ’Furia’.

– En gang hvert fjerde år stopper verden op og retter blikket mod Norge og de nordiske dramaproduktioner. Det skete med ’Broen’, ’Skam’ og ’Borgen’, og mit mål er, at det samme sker med ’Furia’.

Stjerneinstruktør: Den nye form for ekstremisme er usynlig

Lidenskaben er ægte og ambitionerne globale, men budskabet i ‘Furia’ er endnu vigtigere. Eriksen og konceptuel instruktør Martens ønsker at skildre, at farlige ideologier sagtens kan vokse smukke steder, usynlige for alle rundt om dem.

Martens har igennem de sidste 10 år instrueret en række serier i USA som ’Fear the Walking Dead’, ’Good Behaviour’ og ’Banshee’. 

– Det var historien i ‘Furia’, som fik mig til at ville arbejde i Norge igen. Vi vil vise, at ekstremister lever som andre mennesker og ser almindelige ud, de er ikke kronragede og går ikke med uniform i gaderne. Det er en vigtig tematik som gælder Norge, Europa og hele verden, fortæller Magnus Martens.  

– Vi bruger spændingselementer for at fortælle en utrolig vigtig historie med ’Furia’. Den kan ind imellem opleves brutal, men igennem det hele har ønsket være at formidle noget vedkommende og ægte. Og vi havde brug for at forny den nordiske krimi visuelt for at lykkes. Så arbejdet har både været vigtigt og fagligt interessant for mig som instruktør, siger Martens.

Norges håb ved europæisk dramafestival

Selv om ‘Furia’ ikke har haft premiere endnu, er serien allerede blevet udtaget som en af otte finalister til den internationale hovedfinale til ’Series Mania Festival’, en af Europas vigtigste og ledende festivaler for dramaserier. Senere på ugen vil det vise sig, om Viaplay-serien henter den internationale pris hjem.