I nat folder Hollywood sig ud til årets første store prisfest

– Skrevet af Martin Riis Larsen

For mange er januar lig med new year, new me med alt, hvad det indebærer af ønsker om at træne mere, drikke mindre og se frem mod året, der kommer. Men i Hollywood forholder det sig helt anderledes.

Her er januar måneden, hvor den røde løber rulles ud og champagnen poppes, mens man ser tilbage på og hædrer de bedste film og tv-serier fra 2019.

Sæsonen for prisuddelinger bliver for alvor skudt i gang i nat, når 25 Golden Globe-priser bliver uddelt på Beverly Hilton Hotel i Beverly Hills.

Sidste år blev showet set af 18,6 millioner seere, og det gør showet til det næststørste underholdningsshow i USA – kun overgået af Oscar-showet.

Ved dette års prisuddeling er det især værd at bemærke, at streaming-giganten Netflix for alvor har sat sit aftryk på filmindustrien i 2019.

Hele tre ud af de fem nominerede i den prestigefyldte kategori ‘Bedste film – Drama’ er Netflix-produktioner – nemlig ‘Marriage Story’, ‘The Irishman’ og ‘The Two Popes’. I kategorien ‘Bedste musical eller komediefilm’ er Netflix også repræsenteret med ‘Dolemite is my Name’, som mange siger giver Eddie Murphy et seriøst comeback.

Marriage Story’ topper med flest nomineringer

Skilsmissedramaet ‘Marriage Story’ med Adam Driver og Scarlett Johansson i hovedrollerne er helt i front, når det kommer til antallet af nomineringer.

Netflix-filmen har fået seks nomineringer for bedste film, bedste mandlige og kvindelige hovedrolle, bedste kvindelige birolle (Laura Dern) samt bedste manuskript og filmmusik.

Netflix dominerer med flest nominerede til Golden Globe

Filmprisen uddeles for 77. gang i 2020.

Den engelske komiker Ricky Gervais (som står bag ‘The Office’) skal være vært på showet 5. januar 2020. Det bliver hans femte gang som vært for uddelingen.

Showet kan ses på DRTV fra tirsdag den 7. januar og senere samme aften på DR2 klokken 20. Skal du se alle stjernernes kjoler, skal du se med klokken 19.15.