Hollywoodlegenden Kirk Douglas er død i en alder af 103

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Kirk Douglas har været en del af Hollywood, så længe de fleste kan huske. Onsdag døde han i en alder af 103.

»Det er med stor sorg, at mine brødre og jeg meddeler, at Kirk Douglas forlod os i dag«, skriver Michael Douglas onsdag.

Indspillede mere end 90 film

Det var især i 1950’erne og 1960’erne, at han satte sit præg på talrige Hollywoodproduktioner. Hvad enten det var westerns eller krigsfilm, formåede han altid med sin kraftfulde karisma at sætte sit aftryk.

Selv om han betragtes som en af de største skuespillere gennem tiden, så lykkedes det aldrig for Kirk Douglas at vinde en såkaldt performance Oscar, selv om han tre gange var nomineret som Bedste Mandlige Skuespiller.

Til gengæld modtog han i 1996 en æres-Oscar for 50 års anerkendelse i filmbranchen.

Douglas giftede sig med Anne Buydens (født 1919) i 1954 efter at være blevet skilt fra sin første kone, Diana Hill, tre år tidligere.[3] Anne Buydens overlevede ham, og parret nåede at fejre krondiamantbryllup i 2019.

Hans søn Michael Douglas er også filmskuespiller, mens sønnerne Joel Douglas og Peter Douglas begge er producere. Sønnen Eric Douglas (1958–2004) var skuespiller og stand-up komiker.

Sin 101-årsdag i 2017 fejrede Douglas i kørestol, mens hans svigerdatter Catherine Zeta-Jones hyldede ham for hans indsats for at bryde Hollywoods sorte liste, der udelukkede filmfolk med påstået kommunistiske sympatier