David Dencik skal spille skurk over for Daniel Craig, i den kommende James Bond film

– Skrevet af Martin Riis Larsen

David Dencik er født i Sverige i 1974, og han har spillet med i en lang række danske og svenske film. Han er blandt andet kendt for sin rolle som psykiater i DR-serien ‘Lykke’. Som skurk har han blandt andet spillet storvildtjægeren i filmatiseringen af Jussi Adler Olsens ‘Fasandræberne’ fra 2014.

Han har allerede medvirket i en række internationale film, blandt andet den Oscar-nominerede spionfilm ‘Dame, konge, es, spion’. Han har også arbejdet sammen med amerikanske instruktører som Steven Spielberg, Tommy Lee Jones og David Fincher.

Fjerde danske Bond-skurk

David Dencik er ikke den første dansker til at indtage en skurkerolle i Bond-universet. Tre danske skuespillere før ham har gjort det: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Jesper Christensen

– Han er en markant karakterskuespiller og en mand med mange ansigter. Han var overbevisende som transkønnet i ’En soap’ og som jøde på flugt i ’Fuglene over sundet’. Han kan blive en spændende skurk, og valget af Dencik understreger Bond-filmenes ambition om skurke med flere dimensioner, fortæller TV 2s Ole Kolster fra Jamaica, hvor han dækker præsentationen af den nye Bond-film.

Læs også: Vi må vente endnu længere på den 25. film om agent 007​

Optagelserne begynder på fredag, og Dencik støder til om en uge.

(Kilder: tekst Tv2.dk, Foto bt.dk)