Kort og godt nyt til fans af Godfather Trilogien

 – Skrevet af Ellen-Karin Myklebust

Forskellige amerikanske medier kommer nemlig med nyhed om Godfather III

Den udkommer i ny, redigeret og forbedret udgave. 

Allerede nu december vil man i USA vise den i biografen. Derefter bliver den tilgængelig digitalt samt også på DVD. Vi må vente og se, hvornår det eventuelt sker her i Danmark.

Francis Ford Coppola har sammen med et team arbejdet på dette istandsættelsesprojekt. Man har gennemset utrolig mange bokse med den originale films negativer. Teknologisk kan man nu bedre end før løse eventuelle problemer med og restaurere gamle optagelser. Historien forlyder, man har fornyet over 50 gamle optagelser med lavere opløsning. Man har også fikset ridser, pletter og andre misforhold. Den gamle 5.1 lydside har man også bearbejdet og optimeret. Resultatet er, at man har kunnet gendanne filmen i 4K. Hvilket vil sige høj opløsning, som giver et enormt skarpt og detaljeret billede på skærmen. 

Francis Ford Coppola siger, titlen vil blive Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone

Han beretter samtidig, at titlen er mere på linje, hvad Mario Puzo og han fra starten ville – altså mere passende med tanke på de oprindelige mål og ønsker for filmen. Ifølge instruktøren er der også skrevet en anderledes begyndelse og afslutning til filmen. Nogle af scenerne vil være omarrangeret. Liges så vel som noget af musikken vil være ændret fra første filmudgave. Dette vil give en anderledes, dybere, eller mere klar og tydelig feel og forståelse til og af de udvalgte scener. Alt sammen skal give en mere passende afslutning på de tre Godfather film ifølge Francis Ford Coppola. 

Nu er det blot at vente og se, hvad denne istandsættelse af film og tilføjelse af ny begyndelse og afslutning vil give Godfather III og selve Trilogien.