Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas medvirker i Riget

Nikolaj Lie Kaas & Lars von Trier. Fotokreditering: Henrik Ohsten

Zentropa, NENT og DR kan i dag offentliggøre yderligere to store stjernenavne i Lars von
Triers RIGET EXODUS, tredje og uigenkaldeligt sidste sæson af den legendariske serie Riget
om det gode og det onde på Rigshospitalet i København. Det drejer sig om Lars Mikkelsen og
Nikolaj Lie Kaas, som begge er med i Riget for første gang. De tilføjes til et stort cast, hvor
Bodil Jørgensen, Ghita Nørby, Nicolas Bro, Søren Pilmark og Peter Mygind allerede er
offentliggjort.

Lars Mikkelsen som overlæge
Lars Mikkelsen skal spille den yderst konfliktsky  administrerende overlæge Pontopidan og kræver næppe nærmere introduktion. I over 25 år har han bjergtaget publikum herhjemme med fængslende portrætter på film, tv og de skrå brædder, bl.a. med mindeværdige roller i filmen Der kommer en dag, tv-serierne Forbrydelsen og 1864 på DR1, samt en lang række store roller på teatre over hele landet. De senere år har han også fået gang i en imponerende international karriere med roller i store tv-serier som House of Cards, Devils og The Witcher, og herhjemme senest bl.a. Herrens Veje på DR1, Forhøret på Viaplay og senest Badehotellet på TV 2.

Kaas genforenes med von Trier
Nikolaj Lie Kaas har fået rollen som den indebrændte reservelæge Filip Naver og bliver dermed genforenet med Lars von Trier for første gang siden Idioterne i 1998. Siden gennembruddet i Søren Kragh-Jacobsens Drengene fra Sankt Petri for præcis 30 år siden, er han blevet én af landets største stjerner med hovedroller i en lang række store publikums- og kritikersucceser deriblandt de fire populære Afdeling Q-film Kvinden i Buret, Fasandræberne, Flaskepost fra P og Journal 64, senest Anders Thomas’  Retfærdighedens Ryttere, samt Brødre og En Chance til af Susanne Bier. Derudover har han blandt andet  medvirket i tv-serierne Bedrag og Forbrydelsen på DR 1 og HBOs internationale successerie Britannia.

Store stjernenavne med i RIGET EXODUS

Handlingen – helt kort
Stærkt påvirket af spøgelsestv-serien RIGET søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål, for at redde hospitalet fra undergang. Karen går en aften i søvne og ender på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til RIGET er begyndt at åbne sig på ny.
Med RIGET EXODUS fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 90’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene, hvor det onde har vundet fodfæste og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys og gru og grin.

 

Nikolaj Lie Kaas & Lars von Trier. Fotokreditering: Henrik Ohsten
Lars Mikkelsen Fotokreditering: Henrik Ohsten