Når den 69. Berlin Filmfestival starter, bliver det med Lone Scherfigs 'The Kindness of Strangers' som åbningsfilm.

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Lone Scherfig åbner Berlin Filmfestivalen, og . Ensembledramaet, som er den danske instruktørs tiende spillefilm, skal også dyste i hovedkonkurrencen.

Når den 69. Berlin Filmfestival slår dørene op i februar, bliver det med Lone Scherfigs danskproducerede ‘The Kindness of Strangers’ som åbningsfilm. Ensembledramaet, som er den danske instruktørs tiende spillefilm, skal også dyste i hovedkonkurrencen.

Lone Scherfig vender tilbage til Berlin Filmfestivalen, denne gang med sit engelsksprogede ensembledrama ‘The Kindness of Strangers’, der får en fornem verdenspremiere som festivalens åbningsfilm den 7. februar. Det er første gang, at en danskproduceret film deltager i Berlin som officiel åbningsfilm. Filmen er også udtaget til hovedkonkurrence og skal dermed dyste om Berlinalens eftertragtede guld- og sølvbjørne.

En forfalden, tidligere glamourøs restaurant i hjertet af New York danner rammen om Scherfigs ensembledrama. Her flettes karaktererne ind og ud af hinandens liv, mens de lidt efter lidt opdager, at deres håb og redning kan ligge i mødet med nye medmennesker. I usikre og hårde tider, hvor mange lever på kanten af undergang, viser det sig, at tilfældige sammentræf og øjeblikke af næstekærlighed kan få overraskende følger. 

 Filmen, der er Scherfigs tiende spillefilm, er en dansk-canadiske samproduktion optaget i Toronto, København og New York. Historien bygger på et manuskript af Scherfig selv. Det store cast tæller blandt andet Zoe KazanTahar RahimAndrea RiseboroughCaleb Landry JonesJay Baruchel samt Bill Nighy, som Scherfig samarbejdede med på sin seneste film, ‘Their Finest Hour’. Fra Danmark medvirker blandt andet Esben Smed og David Dencik.

I 2016 vandt Trine Dyrholm en Sølvbjørn for Bedste kvindelige skuespiller

 Filmfestivalen i Berlin 2019 løber af staben fra torsdag d. 7. til søndag d 10. februar

 (Kilde: dfi.fk)

[TheChamp-FB-Comments]