Med disse film genåbner biograferne igen

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Flere biografer i Danmark har nu slået dørene op for publikum igen – Her kan du se de bekræftede film der får premiere / repremiere i sommerperioden 2020.

Kulturministeriet har nu præsenteret retningslinjerne for genåbningen af de danske biografer efter COVID-19. Den enkelte sal må maksimalt have op til 500 gæster. Hvert 2. sæde skal være tomt og der skal sikres 1 meters afstand mellem publikum.

Man må dog godt sidde tæt sammen, hvis man i forvejen har tæt kontakt til hverdag (familie, kæreste mv.). 

De danske biografer kan nu – hvis de overholder kravenen – altså åbne.

Uge 22

QT8: The First Eight

Dokumentarfilmen 'QT8: The First Eight' handler om filmskaberen Quentin Tarantino. Den skelsættende og kontroversielle instruktør og forfatter Quentin Tarantino har siden 90'erne sat sit præg på filmverden fra sin genrebevidste Reservoir Dogs og den epokogørende Pulp Fiction til storfilm som Kill Bill, Inglourious Basterds og Django Unchained. Historien om første otte film fortælles af de skuespillere og samarbejdsparterne, der kender ham godt, såsom Samuel L. Jackson, Christoph Waltz, Tim Roth, Michael Madsen og mange flere.

Kød & blod

Krimidramaet 'Kød & blod' udfolder sig et sted i Danmark, hvor pigen Ida placeres hos sin tante og hendes sønner. Idas mor er nemlig omkommet i en bilulykke, hvorfor den 17-årige pige pludselig står helt alene. Hun bliver heldigvis taget varmt imod af den lille familie, hvor matriarken Bodil styrer huset og deres kriminelle foretagende med hård og sikker hånd.

Weathering With You

Den japanske animationsfilm 'Weathering With You' følger den unge teenager Hodaka, der løber hjemmefra. Han vælger at prøve lykken i Tokyo, hvor han tænker, at et sandt metropoleventyr venter. Det viser sig dog snart, at Tokyo er en svær by at få fodfæste i. Her er intet sted at bo, intet arbejde at få og så regner det uafbrudt. Hodaka møder imidlertid manden Keisuke, der hjælper ham med et assistentjob, hvilket trods alt giver ham lidt mere retning i livet.

Dette er en overskrift

Filmen 'The Peanut Butter Falcon' handler om den 22-årige Zak, der er født med Downs syndrom, og som har store drømme om at blive professionel wrestler. Zak er blevet placeret på en institution, hvor han bruger det meste af sin tid på at se et gammelt VHS-bånd med optagelser af de største kampe. Men Zak keder sig frygteligt, da han hellere vil ud i verden og leve sit liv. Med hjælp fra en anden beboer stikker den unge mand derfor af kun iført underbukser for at forfølge sin store drøm. Verden udenfor er dog overvældende, så det er held i uheld, da Zak render ind i den lurvede Tyler, der er på flugt fra nogle skumle typer. Modvilligt tager han Zak under sin vinge, og sammen drager de ud på en livsændrende rejse.

Dark Waters

Det biografiske drama 'Dark Waters' handler om den succesrige advokat Robert Bilott, der kommer på sporet af noget ganske foruroligende, da han kontaktes af en bonde fra sin hjemstavn i West Virginia. Landmandens dyr bliver vanvittige og dør på stribe, og snart viser en forbindelse sig til et af verdens største selskaber: DuPont Chemicals. I årtier har DuPont bevidst forurenet drikkevandet i området i forbindelse med produktionen af deres mest lukrative produkt: Teflon. Mens Bilott forsøger at komme til bunds i sagen, bliver det mere og mere tydeligt, hvor langt DuPont vil gå for, at hemmeligheden om deres handlinger ikke slipper ud - og snart er advokatens fremtid, familie og liv i overhængende fare.

Løvernes konge' (The Lion King)

Filmen 'Løvernes konge' (The Lion King) er en live-action-genindspilning af Disneys populære tegnefilm Løvernes konge, der solgte over 1 mio. biografbilletter i 1994. Løveungen Simba bliver kørt i stilling til at overtage pladsen som dyrenes konge af sin far, Mufasa. Livet ligger for den unge løves poter, men alt bliver vendt på hovedet, da farbroren Scar myrder kongen for selv at træde i hans sted og sender Simba væk med sin fars død på samvittigheden. Forladt og uden retning bliver Simba mødt med en helt anderledes fri tankegang, da han render ind i vortesvinet Pumba og surikaten Timon. Men fortiden indhenter Simba, og snart må han vende tilbage for at tage sin plads som den retmæssige konge.

Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge

I 'Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge' vil den unge matros, Henry, ophæve en forbandelse, der hænger over hans familie, men det kræver havguden Poseidons trefork. Henrys søgen leder ham til den smukke Carina, og de to får uventet hjælp af den fordrukne Jack Sparrow. Piratkaptajnen jages af den hævngerrige Salazar og hans besætning af spøgelsespirater, som har undsluppet Djævlens trekant. Jack, Henry og Carina skal nu finde treforken, så de kan bryde forbandelsen, få kontrol over havene og endelig bekæmpe Salazar.