Filmografi: Quentin Tarantino - Mens vi venter på Once Upon a Time ... in Hollywood #5

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Kill Bill er to amerikanske film fra 2003 og 2004 af instruktøren Quentin Tarantino. Filmene hylder de filmgenrer, som Tarantino elsker allermest: spaghetti-westerns, kinesiske kampsportfilm og japanske samurai-tegnefilm.

Hovedpersonens navn bliver aldrig oplyst og dermed bliver hun utrolig hemmelighedsfuld. Ikke desto mindre bliver hun betegnet som ”The Bride” og ”Black Mamba” og vi ved, at hun har været medlem af Bills ” ”Deadly Viper Assassination Squad” som lejemorder.

Tarantino har skabt en kvinde, som lever op til det billede alle ønsker af en kvinde –
nemlig en stærk kvinde, både fysisk og psykisk. Samtidig inkluderer han alle de moralske principper en kvinde burde have, krydret med lidt charme, hvilket har resulteret i en kvinde, der synes uovervindelig. Tarantinos film er så anderledes fra ”almindelige” film, at almindelige modeller for analyse ikke virker på hans film. Den mest brugte model, berettermodellen, kan slet ikke bruges på Kill Bill, i og med at handlingen ikke foregår kronologisk.

Tarantinos form for film skinner tydeligt igennem i begge film, hvor den kronologiske rækkefølge er kasseret til fordel for hans helt egen måde at formidle rækkefølgen på. Begge film er fyldt med intertektualitets referencer, og man kunne bruge årevis på at studerer dem alle – og finde sammenhængen, men ikke desto mindre er der et par stykker der kæder Kill Bill og Pulp Fiction sammen:

Fx. cigaretfirma – ”Red Apple”. , som ikke findes i virkeligheden, er et mærke
skabt af Tarantino, og det er det samme mærke som Butch ryger i Pulp Fiction, og ses i en Reklame i filme Kill Bill. Derudover kan scenen i køkkenet med Vernita Green nævnes, da tegner The Bride en firkant i luften på samme måde som Mia Wallace gør det i Pulp Fiction – begge spillet af Uma Thurma.

Ifølge filmen Once Upon A Time in… Hollywood, bliver Red Appel grundlagt i 1862, og herunder kan man se i hvilke film dette mærke bliver brugt:

Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Da lejemorderen Beatrix går på pension, bliver hun forrådt af sine tidligere kolleger med den udspekulerede leder Bill  i spidsen. Hendes bryllup bliver angrebet og hele hendes familie myrdet. Selv bliver hun alvorlig skadet og ender i koma. Fire år senere vågner hun endelig op og sværger dødbringende hævn over sine gamle venner. Quentin Tarantinos actionthriller

“Kill Bill: Vol. 1” blev nomineret til en Golden Globe.

Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Lejemorderen Beatrix fortsætter sit hævntogt mod sine tidligere kumpaner og kommer stadig tættere på den karismatiske leder Bill, men vejen dertil byder på mange udfordringer. “Kill Bill” var oprindeligt tænk som en enkelt film, men blev delt op i to og vist i biograferne med få måneders mellemrum.