Filmografi: Quentin Tarantino - Mens vi venter på Once Upon a Time ... in Hollywood #7

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Django Unchained (2012)

Quentin Tarantino prøver med ‘Django Unchained’ kræfter med westerngenren. Han har igen valgt Christoph Waltz til en prominent rolle efter deres vellykkede samarbejde med ‘Inglourious Basterds’ i 2009, som var filmen, der bragte den østrigske TV-skuespiller ind i Hollywoods søgelys. 

Tarantino har denne gang fået Leonardo DiCaprio med i sin film, hvilket fører til DiCaprios første reelle skurkerolle. Instruktøren er en berygtet fan af spaghettiwesterns, og titlen på hans eget bud på genren er også tydeligt inspireret af Sergio Corbuccis pragteksemplar, ‘Django’, fra 1966 med Franco Nero i hovedrollen.

‘Django Unchained’ blev hædret med to Oscars for Bedste manuskript (Tarantino) og Bedste mandlige birolle (Waltz).

Slaven Django bliver befriet af dusørjægeren Dr. Schultz, der behøver hjælp til at finde nogle berygtede, kriminelle brødre. Samtidig bliver han også oplært i dusørjægerens fine fag, som kommer til at vise sig særligt nyttigt. Sydens mest modbydelige plantage- og slaveejer Calvin Candie er nemlig i besiddelse af Djangos smukke kone Broomhilda. Schultz og hans nye lærling infiltrerer derfor plantagen for at befri hustruen, men Candies loyale husslave, Stephen, fatter mistanke om redningsforsøget. Quentin Tarantino har haft alle sine yndlings-westerns nede fra hylden og har lavet Django Unchained, som en stor kærlighedserklæring til genren, kombineret med hans velkendte fascination af blacksploitation film.

The Hateful Eight (2015)

‘The Hateful Eight’ er den ottende film af den amerikanske instruktør, Quentin Tarantino (hvis man tæller hans ‘Kill Bill’ som et værk), og hans anden rendyrkede western. I modsætning til Django Unchained er ‘The Hateful Eight’ i sin opbygning tættere på John Fords klassiske westerns som Stagecoach end Sergio Leones italienske spagettiudgaver.

Filmen er dog umiskendeligt Tarantino. Kække, velskrevne og lange dialoger, filmiske henvisninger til tidligere værker og stiliseret ultravold. Samtidig har han igen hyret flere af sine yndlingsskuespillere, bl.a. Samuel L. Jackson og Kurt Russell, foruden de nye tilføjelser, Jennifer Jason Leigh og Channing Tatum. 

‘The Hateful Eight’ vandt en Oscar for Bedste originale filmmusik.

En diligence skramler gennem det iskolde, vinterfrosne landskab i Wyoming. Passagererne, dusørjægeren, John Ruth, og hans fange, Daisy Domergue, haster mod den lille flække, Red Rock, hvor Ruth vil sørge for, at dødsdommen over Domergue bliver eksekveret. Undervejs støder to fremmede til det lille selskab: Major Marquis Warren, en tidligere nordstatsofficer, der nu er blevet en berygtet dusørjæger og Chris Mannix, en tidligere sydstatssoldat, der hævder at være den nye Sherif i Red Rock. En snestorm er på vej, så diligencen søger tilflugt i en afsidesliggende hytte. Da de kommer ind i varmen, bydes de velkommen af fire fremmede mænd: Opsynsmanden Bob, Bødlen Oswaldo Mobray, Joe Gage og den tidligere sydstatsgeneral Sanford Smithers. Mens stormen raser uden for den vejrbidte bygning, går det op for de otte rejsende, at ikke alle vil nå til Red Rock i live. The Hateful Eight er den ottende film af den amerikanske instruktør Quentin Tarantino.