Coster-Waldau får ny stor tv-rolle i Hollywood

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Nikolaj Coster-Waldau er stadigvæk populær i Hollywood, og da kæmpe succesen  Game of Thrones er slut, er den danske Hollywood-stjerne klar til nye udfordringer. 

Danskeren er lige blevet hyret til den amerikanske tv-kanal FX’s kommende serie ‘Gone Hollywood’ – i første omgang til et såkaldt pilotafsnit. 

Et pilotafsnit er en testepisode af en planlagt tv-serie. Et pilotafsnit har den hensigt at gøre tv-chefer, og senere publikum, interesseret i serien. Dog er det ikke altid sådan, at pilotafsnittet er ligesom almindelige afsnit af en serie, da pilotafsnit som regel sætter baggrunden for historien og karaktererne i serien.

Nikolaj Coster-Waldau er før i Rudkøbing 27. juli 1970. Coster-Waldau blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1993. Han debuterede på Betty Nansen Teatret i stykket Hamlet, men hans gennembrud kom med Ole Bornedals films Nattevagten fra 1994. Nogen tid efter succesen med Nattevagten rejste Coster-Waldau til England for en periode.

Serien ‘Gone Hollywood’ foregår i 1980’erne, hvor en gruppe talentagenter, der før har været ansat i et større firma, beslutter at starte deres eget og hurtigt får stor succes og ændrer filmbranchen for evigt, skriver Hollywood Reporter.