Ny BUSTER spillefilm går i optagelser efter sommer

(klip fra film / Kilde FilmFyn)  – Skrevet af Martin Larsen

Bjarne Reuters legendariske historie om Buster Oregon Mortensen får nu nyt liv i form af BUSTER – en spillefilm om vores ukuelige anti-helt Buster. Den kommende familiefilm skal med støtte fra FilmFyn optages på Fyn til august. Filmen produceres af CroneUngfelt Productions ApS med Martin Miehe-Renard som instruktør og Jesper Nicolaj Christiansen som manuskriptforfatter.
 
BUSTER starter optagelser på Fyn medio august i år og har bl.a. Manfred Weber, Kerstin Jannerup Gjesing, Ibi Støving, Magnus Millang og Henning Jensen på rollelisten.
 
Hos FilmFyn er glæden stor over at kunne støtte genindspilningen af en af dansk børnefilms ikoniske filmtitler. Direktør Klaus Hansen udtaler:
 
Politikerne har i filmloven sat barren for dansk film højt, i og med at mindst 25% af de offentlige støttemidler skal anvendes på film for børn og unge. FilmFyn har siden etableringen i 2003 sat en stor ære i at leve op til det krav – både hvad angår mængden og kvaliteten af børnefilm. Det er derfor med stor fornøjelse at FilmFyn har kunnet bidrage til genindspilning af den ikoniske fortælling om Busters Verden.
 
BUSTER skal primært optages på Fyn, hvor filmens postproduktion også bliver udført.
 
Producent Hans Bülow Ungfelt udtaler:
 
At filmatisere historien om Buster, i en opdateret version, synes vi tiden og en ny generation kalder på. En nyfortolkning, som vores børn fuldt kan relatere til. Buster bor i hjertet hos flere generationer i hele Danmark, og nu skal den nye Buster optages på Fyn. Både filmens instruktør og producere har mange, og gode, erfaringer med at lave film på Fyn, og vi glæder os meget til at komme tilbage. Fyn skal det være – Fyn er film.

Synopsis
Buster Oregon Mortensen er en 11-årig dreng, der er fuld af kærlighed til livet og sine omgivelser. En ukuelig optimist, der nok ved at livet kan være hårdt, men blandt andet ved hjælp af trylleri og kærlighed går det nok!
 
Han hjælper sin haltende lillesøster, sin far og sin mor, og ikke mindst sin gamle ven Hr. Larsen, der også er en ”magiens mester”. Det har de to til fælles! Buster går i en helt normal folkeskole, hvor han ved enhver given lejlighed underholder den ret ligeglade klasse med trylleshows. I denne sommerferie får han chancen for at vise hele byen hvad han kan, på byens talentshow. Men Buster har mange jern i ilden, han er blevet forelsket i Joanna, hans bedste ven Hr. Larsens tilstand forværres og hans familie har også brug for ham. Og igen er det troen, håbet og kærligheden der sejrer. Sådan er det nemlig i Buster Oregon Mortensens verden.
 
BUSTER er produceret af CroneUngfelt Productions ApS med støtte fra Det Danske Filminstituts Markedsordning samt FilmFyn. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.
 
Filmen kan ses i biografer over hele landet den 17. juni 2021.