Odense Filmfestival viser også kortfilm online

– Foto: Fotograf: Line Svindt

OFFstream er navnet på OFF – Odense International Film Festivals nye streamingtjeneste, hvor man i festivalperioden fra 24. august til 6. september kan se de korte filmiske fortællinger fra hele verden, der er udtaget til årets program.

Det er dog muligt allerede nu at købe ‘billet’ til festivalens online version og sikre sig adgang til de 129 dugfriske kortfilm, der er arrangeret i de samme programmer som på den fysiske festival i Odense.

På OFFstream kan man også varme op til festivalen med en god håndfuld kortfilm fra OFFs bagkatalog – blandt andet Oscar-nominerede titler og danske afgangsfilm.

”På grund af Covid-19 har vi reduceret festivalens kapacitet i den virkelige verden væsentligt, men med OFFstream sikrer vi et stærkt tilbud til alle dem, der ikke kan besøge os fysisk i Odense. Film online bliver selvfølgelig aldrig en erstatning for en skulder-ved-skulder oplevelse i biografens mørke, men det er da et godt supplement, som kan være med til at dele det korte medies magi,” fortæller festivalleder Birgitte Weinberger.

Besøg OFFstream

OFF er hele Danmarks internationale, Oscar-kvalificerende kortfilmfestival, og med sin opstart i 1975 er vi også landets ældste filmfestival. OFF er en anderledes filmfestival, der blev startet med lidenskab og opfindsomhed; en sjæl, som filmfestivalen har bevaret og dyrket lige siden. OFF støtter kortfilmkunsten kompromisløst men er også en publikumsfest med massiv opbakning i lokalmiljøet. Over hundrede ildsjæle melder sig som frivillige til festivalugen, og endnu flere mennesker gæster festivalen for den høje kvalitet, vi leverer. OFF arbejder året rundt på at støtte den danske filmkultur og dyrke og udbrede mangfoldige filmtilbud til folket.

OFF ønsker at tilfredsstille vores publikums lyst og længsel efter koncentreret kultur. OFF vil være en smeltedigel for talent, kreativitet og kvalitet. Et kunstnerisk frirum med vovede eksperimenter og sikre fuldtræffere. Vi vil være en kulturbegivenhed båret af kærlighed, hvor oplevelse og oplysning går hånd i hånd – og vi er kommet langt.

Danmarks ældste filmfestival udvikler sig hurtigt og efter planen, men heldigvis er potentialet stadig stort, og OFF er en festival, som konstant er i udvikling og på jagt efter nye måder at udtrykke og udfolde sig på.

OFF er arrangeret af Odense Kommune med støtte fra en lang række af samarbejdspartnere og sponsorer og har siden 2009 holdt til i Kulturmaskinen i hjertet af Odense.

Kilde: Odense Filmfestival