Overblikket over de kommende 11 titler i MCU Fase 4

 – Skrevet af Ida Marie Skou

Fase 4 af Marvels superhelte-univers vil bestå af 11 filmtitler og yderligere 12 serier.

Allerede nu kan “WandaVision” streames på Disney+, der er den første serie i Fase 4.

Med 11 film og 12 serier skal man lige holde tungen lige i munden. Denne artikel vil gøre det hele lidt lettere at finde rundt i, og skabe et overblik over de næste 11 film i MCU. Vi har også lavet et overblik over de kommende Marvel-serier i 2021, som du kan læse mere om HER.

År 2020 var lidt af et tomt biografår for MCU-superheltene, hvor “Black Widow” blandt andet blev udskudt som følge af adskillige globale Covid-19 nedlukninger. Det ser dog ud til, at Marvel nu står klar med op til flere superheltefilm i 2021.

Black Widow
Premiere: 6. maj 2021

“Black Widow” skulle have igangsat den nye række af Fase 4-film, men måtte som nævnt aflyses på grund af Covid-19 pandemien. Man kan håbe på, at biograferne igen er åbnet til maj, hvor filmen får premiere. Ellers tyder meget på, at den vil ryge direkte på streaming som mange andre udskudte film i 2020.

Natasha Romanoff, aka Black Widow, må stå ansigt til ansigt med en mørkere del af hendes fortid som spion, da en ny og farlig konspiration opstår. Skuren Taskmaster, som kan mestre sin modstanders kampstil, vil gøre alt for at eliminere Black Widow, og lader ingen hindringer stå i vejen for ham.

Instruktør: Cate Shortland

Medvirkende:  Scarlett JohanssonFlorence PughDavid Harbour

 

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Premiere: 8. juli 2021

Filmen “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” vil dreje sig om Shang-Chi, der er mester i kung-fu og kampsport. Derudover besidder han en evne til at kreere adskillige kopier af selv. Shang-Chi vil stå over for skurken The Mandarin, som er en af de mest ikoniske skurke fra tegneserierne. Vi stødte først på hans navn i “Iron Man 3”, hvor det dog viste sig, at denne Mandarin var falsk.

I denne nye film om superhelten Shang-Chi, vil vi dog få den ægte Mandarin at se, der desuden skal spilles af Tony Leung. Der vides endnu ikke så meget om plottet, men Shang-Chi har i tegneserierne optrådt adskillige gange med Avengers og endda lært Spider-Man kunsten i kampsport. Man kan altså næsten tænke sig til en forbindelse der.

Instruktør: Destin Daniel Cretton

Medvirkende: Simu LiuAwkwafinaFala Chen 

Shang-Chi

 

Eternals
Premiere: 4. november 2021

‘Eternals’ er overjordisker væsner, der har boet på jorden og formet jordens historie og civilisation. Man kan gå ud fra, at de er nogle af universets mægtigste skabninger. Thanos var blandt andet også en eternal, og han var lidt af en hård nød at knække.

Efter en tragedie sket i støvet af “Avengers: Endgame” vil the Eternals genforenes for at beskytte jorden mod en ny og mægtig fjende.

Brødrene fra Game of Thrones; Kit Harrington og Richard Madden, genforenes i “Eternals”, hvor Harrington henholsvis skal spille hovedrollen ‘Black Knight’, og Madden får rollen som ‘Ikaris’.

Desuden kommer filmen til at introducere den første homoseksuelle superhelt, Phastos, der spilles af Brian Tyree Henry.

Instruktør: Chloé Zhao

Medvirkende:  Angelina JolieGemma ChanSalma Hayek 

Eternals 2

 

Spider-Man 3
Premiere: 16. December 2021

Indtil videre har den kommende Spider-Man 3 ikke fået en titel, men meget tyder på, at det bliver et brag af en film. Sløret er blevet løftet en smule for, hvad den nye Spider-Man film kommer til at handle om, og det er lidt af en mundfuld.

Tom Holland vil naturligvis vende tilbage i titelrollen, men derudover vil filmen bringe gensyn med skuespillere fra tidligere film om superhelte herunder fra “Spider-Man” (2002-2007) og “The Amazing Spider-Man” (2012-2014). Det vil betyde, vi vil få Tobey Maguire og Andrew Garfields portræt af edderkoppen at se igen.

Derudover vil vi også få nogle af de tidligere skurke at se igen, som Doctor Octopus fra “Spider-Man 2” og Electro fra “The Amazing Spider-Man 2”.

Hvordan det hele hænger sammen vil blive spændende at se, men sandsynligvis vil der være tråde til den kommende Doctor Strange-film, og muligvis også det multiverse, vi fik introduceret i tegnefilmen “Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

Instruktør: Jon Watts

Medvirkende:  ZendayaTom HollandMarisa Tomei

Spider-Man

 

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Premiere: 24. marts 2022

Efter Spider-Man 3 er det oplagt at fortsætte franchisen med Doctor Strange og multiverset.

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness” bliver den første gyserfilm i MCU universet, hvor Benedict Cumberbatch naturligvis vender tilbage som magikeren. Doctor Strange vil angiveligt fortsætte sin undersøgelse af tidsstenen, og det er ikke uden problemer.

Elisabeth Olsen vil desuden optræde i rollen som Scarlet Witch, da den streamingaktuelle serie “WandaVision” vil få indflydelse på plottet i filmen.

Instruktør: Sam Raimi

Medvirkende:  Elizabeth OlsenRachel McAdamsBenedict Cumberbatch

Doctor Strange 2

 

Thor: Love and Thunder
Premiere: 5. maj 2022

“Thor Love and Thunder” bliver den fjerde Thor-film, og er opfølgeren til “Thor: Ragnarok”.

Som vi så i “Avengers: Endgame”, var tordenguden lettere deprimeret efter begivenhederne i “Avengers: Infinity War”, og havde store kvaler ved, at skulle påtage sig rollen igen.

I den nye Thor-film vil han slutte sig til Guardians of the Galaxy, og mon ikke hans humør stiger lidt i grader i Star-Lords selskab. Derudover vil Natalie Portman vende tilbage i rollen som Thors kærlighed, Jane Foster. Efter sigende vil hun endda fungere som en kvindelig udgave af Thor. Rygter svirrer også om, at hun endda vil blive dømt værdig til Mjølnir, og dermed være i stand til at tøjle tordengudens kræfter.
Christian Bale vil desuden slutte sig til universet som skurken Gorr the God Butcher.

Med Taika Waititi tilbage i instruktørstolen og en oplagt kombination af de to humoristiske universer, Thor og Guardians of the Galaxy, må “Thor: Love and Thunder” blive mindst lige så sjov som forgængeren. (Som Waititi også instruerede).

Instruktør:  Taika Waititi

Medvirkende:  Karen GillanChristian BaleNatalie Portman

Thor Love and Thunder

 

Black Panther II
Premiere: 7. Juli 2022

I august 2020 mistede filmverdenen den talentfulde Chadwick Boseman, der døde af kræft. Boseman var en elsket og karismatisk person, der blandt andet besad rollen som Black Panther i Marvel-universet.

Nu hvor Boseman er borte, har spekulationerne lydt på, hvordan en efterfølger til “Black Panther” vil se ud. Ifølge Marvel Studios forman, Kevin Feige, vil hovedpersonen T’Challa, der var Bosemans rolle, slet ikke optræde i to’eren. Derimod forventes det, at T’Challas søster Shuri, som spilles af Letitia Wright, vil få en afgørende rolle i filmen. Måske vil hun endda overtage tronen efter T’Challa, der formentlig vil afgå ved døden.

Der vides dog ikke så meget om plottet endnu, det er blot spekulationer. Dertil har rygter også lydt på, at Doctor Doom, der spiller skurk i de forrige “Fantastic 4”-film, vil få en prominent rolle som ny super-skurk i “Black Panther 2”. Dette er et realistisk bud, da Fantastic Four-gruppen ligeledes bliver introduceret til MCU i slutningen af Fase 4. På denne måde kan man i hvert fald få indført en del nye karakterer i universet.

Instruktør:  Ryan Coogler

Medvirkende: Danai Gurira, Letitia Wright

Black Panther 2

 

Captain Marvel 2
Premiere: 10. November 2022

Den kosmiske heltinde Carol Danvers, aka Captain Marvel, får også en efterfølger. Brie Larson spiller selvfølgelig titelrollen, hvor karakterer fra serierne “WandaVision” og “Ms. Marvel” også vil gøre sine entreer. I “WandaVison” optræder Teyonah Parris som en voksen Monica Rambeau, der er datter til Maria Rambeau, Carol Danvers gode veninde. Derudover vil Ms. Marvel og Captain Marvels relation til hinanden udvikles i den kommende serie om Ms. Marvel.

Plottet til filmen er stadig ukendt, udover at vi vil se den kraftfulde Captain Marvel bekæmpe kosmiske skurke igen.

Instruktør:  Nia DaCosta

Medvirkende:  Teyonah ParrisBrie LarsonIman Vellani

Captain Marvel 2.2

 

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Premiere: 2022

The Quantum Realm, altså kvanteverden, spillede en stor rolle i “Ant-Man and the Wasp” og “Avengers: Endgame”. I Fase 4 tyder alt på vi igen vil støde på kvanteverdenen, hvilket den kommende Ant-Man and the Wasp-titel også i den grad lægger op til. “Ant-Man and the Wasp: Quantumania” vil igen forene trekløveret bestående af Scott Lang, Hope van Dyke og Hank Pym, hvor skuespillerne Paul Rudd, Evangeline Lilly og Michael Douglas vil vende tilbage til deres respektive roller.

Derudover vil filmen introducere den ondsindede Kang the Conqueror, der skal spilles af Jonathan Majors, bedre kendt i rollen som Atticus i “Lovecraft Country”. Om Kang the Conqueror indtager pladsen som den nye hovedskurk efter Thanos vides ikke, men det har både rygter og spekulationer lydt på. Kang the Conqueror vil nemlig efter sigende få indflydelse på både den kommende Ant-Man- og Fantastic Four-film.

Instruktør:  Peyton Reed

Medvirkende: Michael Douglas, Paul Rudd, Evangeline Lilly

Quantumania

 

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Premiere: 2023

Den tredje film i franchisen har været ude i lidt af et stormvejr, og er blevet udskudt adskillige gange. James Gunn, instruktøren der står bag de to forrige Guardians of the Galaxy-film, har været indblandet i lidt af et drama med Walt Disney. Først blev han hyret til at instruere “Guardians of the Galaxy vol. 3”, og i næste øjeblik blev han fyret af nogle ledere derfra på grund af et kontrovers på Twitter. Et par måneder senere blev Gunn dog genansat af Disney, men her havde han allerede takket ja til at instruere den kommende to’er til “Suicide Squad” for DC.

Det har altså været lidt af et turbulent forløb, som “Guardians of the Galaxy vol. 3” har været ude i. Filmen skulle oprindeligt have været ude maj 2020, ifølge James Gunn, men er af diverse årsager blevet forsinket. Især Covid-19 situationen har haft stor indflydelse på forsinkelsen, foruden at han også lige skulle instruere den kommende Suicide Squad færdig først.

Hvad den nye Guardians of the Galaxy kommer til at handle om vides ikke endnu, og der er heller ikke fastlagt en præcis premieredato. Det ser ud til, at vi må vente et par år med endnu en film om vores dansene helte.

Instruktør: James Gunn

Medvirkende:  Elizabeth DebickiKaren GillanZoe Saldana

GOTG 3

 

Fantastic Four
Premiere: Ukendt

Den ikoniske gruppe De Fantastiske Fire får endnu et reboot, og denne gang skal de sætte kronen på værket og afslutte Marvels Fase 4. Med overdragelsen fra 20th Century Fox til Disney kan vi håbe på en god introduktion til gruppen i universet, hvilket bliver lettere, nu hvor det ser ud til, at “Ant-man and the Wasp: Quantumania” og “Fantastic Four”-filmen kommer til at hænge sammen. I den tredje Ant-Man-film får vi introduceret skurken Kang the Conqueror, som i tegneserierne tit har udvekslet knytnæver med De Fantastiske Fire.

Om det bliver Kang the Conqueror eller Doctor Doom der indtager pladsen som den nye hovedskurk må tiden vise, men de er i hvert fald begge gode bud. Det tyder dog på Doctor Doom også vil optræde i “Black Panther 2”, så man kunne fristes til at tro, at Doctor Doom vil tage faklen fra Thanos.

Det vides endnu ikke, hvem der skal spille Mr. Fantastic, Invicible Woman, Human Torch og The Thing, men det bliver bestemt en af de mere spændende casting-offentligørelser i fremtiden.

Instruktør:  Jon Watts

Fantastic Ffour

Kilde: Kino