Produktionsselskab Focus Features bekræfter Downton Abbey 2

(Kilde: UIP)

Focus Features bestyrelsesformand Peter Kujawski meddeler i dag, at Focus sammen med Gareth Neame’s Carnival Films er gået i gang med optagelserne til Downton Abbey 2. Filmens originale hovedrolleskuespillere vil alle endnu engang vende tilbage til den anden film, som startede optagelser i sidste uge med planlagt biografpremiere julen 2021. Udover det originale cast medvirker denne gang også Hugh Dancy, Laura HaddockNathalie Baye og Dominic West.

Downton-skaberen Oscarvinderen Julian Fellowes skriver igen filmens manuskript. Emmy og BAFTA vinderen Gareth Neame, Emmy-vinderen Liz Trubridge vil igen sammen med Fellowes står for at producere filmen.

Den BAFTA og Emmy nominerede instruktør Simon Curtis (My Week with Marilyn) vil stå for filmens instruktion.

Den første film fulgte et kongeligt besøg af kongen og dronning af England hos Crawley familien og tjenestefolkene på Downton Abbey, og blev behørigt afsluttet med et bal som passede sig for den kongelige familie.

Gareth Neame, filmens producer samt executive bestyrelsesformand for Carnival Films, udtaler: ”Efter et meget udfordrende år, hvor så mange af os har været adskilt fra familie og venner, er det en stor trøst at forestille sig, at bedre tider ligger foran os, og at vi næste jul også kan blive genforenet med de elskede karakterer fra Downton Abbey. 

Focus Features bestyrelsesformand Peter Kujawski udtaler: ”Der er intet som at fejre højtiderne sammen med sin familie, og vi kan ikke forestille os nogen bedre gave end at forene Julian, Gareth og hele Downton familien i 2021 og bringe familien Crawley tilbage til deres mange fans.

Downton Abbey 2 får biografpremiere i Storbritanien den 22. december og i Danmark den 1. juledag.