Programmet til Biografklub Danmark 2020 - 2021 fastlagt

 – Skrevet af Martin Larsen

Biografklub Danmark har valgt de 10 film, der udgør Biografklubbens kommende sæson. I år er der et særligt dansk islæt i programmet, hvor 6 danske film og 4 udenlandske film udgør det samlede program. 

I år har biografklubbens filmudvalg vurderet, at det bedste program består af 6 danske film og 4 udenlandske film. ”Vi er utrolig begejstrede for den høje kvalitet, der er i dansk film i øjeblikket. For Biografklub Danmark er det vigtigste, at filmene i programmet er af høj kvalitet hvad enten de er danske eller udenlandske. Det vigtige er, at medlemmerne altid får gode og afvekslende filmoplevelser i biograferne – og det vil de få med de 10 stærke film, der tegner den kommende sæson.” udtaler Lykke Lind Thomsen.

Ved bestilling af medlemsskab, så kontakt Biografklub Danmark A/S

Telefon 33 11 36 32
Telefontid mandag – fredag kl. 10:00 – 14:00

Link til hjemmeside

Man kan ikke købe  eller forny medlemsskab hos Filmsiden

De film, der er med i Biografklub Danmarks program i den nye sæson 2020/21, er følgende:

1DRUKBiografpremiere d. 24.09.20
2ERNA I KRIGBiografpremiere d. 29.10.20
3LILLE SOMMERFUGLBiografpremiere d. 03.12.20
4RESPECTBiografpremiere d. 14.01.21
5SMAGEN AF SULTBiografpremiere d. 25.02.21
6IRONBARKBiografpremiere d. 18.03.21
7PAGTENBiografpremiere d. 15.04.21
8THE HIGH NOTEBiografpremiere d. 12.05.21
9THE FATHERBiografpremiere d. 10.06.21
10HVOR KRAGERNE VENDERBiografpremiere d. 01.07.21

1. DRUK
Instruktør: Thomas Vinterberg
Medvirkende: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie, Helene Reingaard Neumann, Susse Wold m.fl.

Om filmen:

I det danske drama ‘Druk’ hævder en norsk filosof, at mennesket er født med et blodalkoholsniveau, der er 0,5% for lavt. Inspireret af denne teori kaster Martin og tre af hans venner, som er gymnasielærere, sig ud i et drikkeforsøg. Deres liv er en uendelig række trivialiteter, så dette projekt kan være præcis, hvad de har brug for. 

2. ERNA I KRIG
Instruktør: Henrik Ruben Genz
Medvirkende: Trine Dyrholm, Anders W. Berthelsen, Ulrich Thomsen, Sylvester Espersen Byder m.fl.

Om filmen:

Året er 1916. Første Verdenskrig raser i Europa, og Tyskland mangler soldater og selv de dansksindede sønderjyder bliver indkaldt.Feldwebel Meyer ankommer til Ernas hus for at indrullere Kalle, hendes 17-årige, enfoldige søn i krigen. Erna fastholder lægens ord om, at Kalle er for dum til krig, men uden held.

Da ingen vil lytte til hende, tager Erna et drastisk valg. Hun klipper sit hår og bytter identitet med en deserterende soldat for at følge og beskytte Kalle. Inden længe bliver Erna en del af den sønderjyske deling og går i krig.

3. LILLE SOMMERFUGL
Instruktør: Søren Kragh-Jacobsen
Medvirkende: Jesper Christensen, Karen-Lise Mynster, Peder Thomas Pedersen, Mia Lyhne m.fl.

Om filmen: 

Komedie-dramaet tager sit udgangspunkt i landmanden Ernst og hustruen Louises guldbryllup i det lokale forsamlingshus med dansktop musik og kinddans. 

Men som festlighederne udvikler sig kommer flere familiehemmeligheder frem, og Ernst gemmer på den allerstørste. Familien sættes derfor for den ultimative prøvelse.

4. RESPECT
Instruktør: Liesl Tommy
Medvirkende: Jennifer Hudson, Forest Whitaker, Audra McDonald m.fl.

Om filmen:

Musikfilmen ‘Respect’ handler om den legendariske R&B-sanger Aretha Franklin og hendes liv. I rollen som Franlin ses Jennifer Hudson, der vandt en Oscar-statuette for sin præstation i musicalen Dreamgirls.

5. SMAGEN AF SULT
Instruktør: Christoffer Boe
Medvirkende: Nikolaj Coster-Waldau, Katrine Greis-Rosenthal, Nicolas Bro, Charlie Gusstafsson m.fl

Om filmen: 

Carsten er kok, Maggi er antropolog og sammen har de skabt en unik restaurantoplevelse ved navn PURI. Derudover har de to perfekte børn, det perfekte hus… ja, de lever faktisk det perfekte liv. Næsten. De har nemlig ikke vundet en Michelin-stjerne endnu!

6. Den gode spion (Ironbark)
Instruktør: Dominic Cooke
Medvirkende: Benedict Cumberbatch, Jessie Buckley m.fl.

Om filmen:

Filmen ‘Ironbark’ handler om spionen Greville Wynne og hans russiske kilde, som sammen prøver at afslutte Cuba krisen. I rollen som Wynne ses Benedict Cumberbatch, som tidligere har spillet spion i thrilleren Dame, Konge, Es, Spion.

7. PAGTEN
Instruktør: Bille August
Medvirkende: Birthe Neumann, Simon Bennebjerg, Asta August, Nanna Voss m.fl.

Om filmen:

‘Pagten’ foregår i 1950’erne og handler om den litterære stjerne Karen Blixen, der møder den unge digter Thorkild Bjørnvig. De er to vidt forskellige steder i livet, da de beslutter sig for at danne en pagt. Hvis Bjørnvig er trofast overfor Blixen, kan han til gengæld komme under hendes vinger. Pagten skaber dog problemer for dem begge, og de kommer ud på dybt vand.

8. THE HIGH NOTE
Instruktør: Nisha Ganatra
Medvirkende: Dakota Johnson, Tracee Ellis Ross, Kelvin Harrison Jr., Bill Pullman m.fl.

Om filmen:

Det musikalske drama ‘The High Note’ er en kærlighedshistorie, som foregår i Los Angeles’ musikindustri. 

9. THE FATHER
Instruktør: Florian Zeller
Medvirkende: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Olivia Williams, Rufus Sewell m.fl.

Om filmen:

Filmen ‘The Father’ handler om Anthony, der nægter hjælp fra sin datter som han bliver ældre. Mens hans omstændigheder ændrer sig, begynder Anthony at sætte spørgsmålstegn ved sine elskede, sit egent sind og endda sin egen virkelighed.

10. HVOR KRAGERNE VENDER
Instruktør: Lisa Jespersen
Medvirkende: Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Jens Jørn Spottag m.fl.

Om filmen:

Det humoristiske danske drama ‘Hvor kragerne vender’ handler om den unge forfatter Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet og er flyttet til København for at leve det kunstneriske bohemeliv, hun altid har drømt om.

Snart tvinges Laura dog tilbage til sin hjemby, da hun skal deltage i sin brors bryllup. Til hendes overraskelse finder hun ud af, at han skal giftes med hendes barndomsfjende Cathrine.