Reboot af Back to the Future med Tom Holland og Robert Downey Jr.?

 – Skrevet af Martin Riis Larsen (Foto fra klip)

Hvis du var teenager i 80´erne, husker du helt sikker filmen Back to the Future, der handler om den excentriske gale videnskabsmand Doc Brown (Christopher Lloyd), der har opfundet en tidsmaskine. Hans meget unge ven, 17-årige Marty McFly (Michael J. Fox), rejser ved et uheld 30 år tilbage i tiden, hvor han desværre medvirker til at hans forældre ikke mødes. Og hvis ikke hans forældre mødes er hans eksistens truet, for så vil han aldrig blive født. Helt galt går det, da hans mor forelsker sig i en helt anden fyr, nemlig ham selv. Nu må Marty opsøge Doc Brown i 1955, for at vende tilbage til fremtiden. Men inden da, er der lige et par ting, der skal på plads.

Nu er der kommet en trailer på en genindspilning med Tom Holland og Robert Downey Jr. som Marty McFly og Doc Brown, der oprindeligt blev spillet af Michael J. Fox og Christopher Lloyd. 

Nej, der er ikke tale om en genindspilning af Back to the Future.  Youtuberen EZRyderX47 har lavet et bud på en reboot af filmen. Han har lavet en såkaldt deepfake-video.

Se klippet herunder.

Klippet er lavet med en teknologi ( deepfake-behandling), der gør det muligt, at benytte ansigter fra en person, man indsætte i allerede eksisterende videoer.

Afdøde filmstjerne skal spille med i ny film

Denne teknologi (som i daglig tale kaldes CGI) vil snart blive benyttet i en helt spillefilm, hvor James Dean skal indspille en helt ny film, selvom han døde i en bilulykke i 1955.

Teknikken udnytter computeres evne til hurtigt at beregne en glidende bevægelse mellem to definerede positioner i tid og rum. Dette har i traditionelle animationer været en af de mest tidskrævende processer.

Nu er teknikken blevet så god, at man med et simpelt stykke software, nemt kan lave deepfake-videoer.

Tilbage til fremtiden er lavet som musical, og kan opleves i Manchester Opera House fra 20 februar til 17. maj.