Retfærdighedens ryttere når kæmpe milepæl: 600.000 solgte biografbilletter

Kilde: Nordisk Film

Anders Thomas Jensen og Zentropas vildt populære komedie RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE har været én af Corona-årets helt store trækplastre i de danske biografer. Filmen fik blændende anmeldelser ved premieren i november sidste år, publikum har siden valfartet til filmen i stor stil, og nu har den nået en ny stor milepæl: I går aftes passerede den således hele 600.000 solgte biografbilletter, og det på trods af fem måneders lockdown og at filmen lige nu også ligger nr. 1 på Filmhitlisten over købefilm.

Dermed slår hitmageren Anders Thomas Jensen også klart sin egen tidligere rekord på 436.000 solgte biletter, som blev sat med Blinkende Lygter (2000).

Vi har set – Retfærdighedens ryttere

Market Director i Nordisk Film Distribution, Frederik Honore, er særdeles glad for, at filmen er lykkedes så flot.

  • ”Filmens flotte resultat er et vidnesbyrd om den helt kolossale opbakning, den har fået fra det danske biografpublikum over en ekstraordinær lang periode. Forud for premieren havde vi et ambitiøst mål om, at RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE havde potentiale til at sælge en halv mio. biografbilletter. Og at filmen nu har passeret 600.000 billetter overgår ganske enkelt vores mest optimistiske prognoser. Det er en stor sejr for Anders Thomas Jensen og Zentropa, og Nordisk Film er stolt over at være en del af denne store succes.

 RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE har ikke kun været en stor succes herhjemme. Senest har filmen fået en fantastisk flot modtagelse af anmelderne i USA, hvor den pt. ligger med en suveræn score på 95% på anmeldersitet Rottentomatoes.com, som samler alle amerikanske anmeldelser. Den er samtidig solgt til 45 territorier over hele verden og åbner senere på måneden bl.a. i England og Spanien.