Romantiske film du bare må se denne sommer

– Skrevet af Ellen-Karin Myklebust

Romantiske film kan være dårlige som gode – banale med middelmådigt eller intetsigende skuespil.  Alligevel er de der.

Jeg har forsøgt at vælge lidt forskelligt.  

Der er klassikere, de mere fantasifulde og også romantiske komedier med på listen. Der er som sagt en del film inden for genren at vælge i mellem. Listen er blot inspiration til romantiske film, du for tiden kan finde på Netflix og HBO Nordic.

Top Gun

Kan ses på Netflix.

Genre: Romantisk action drama

Instruktør: Tony Scott

Medvirkende: Tom Cruise, Kelly McGillis, Anthony Edwards, Tom Skerritt, Val Kilmer blandt flere.

Spilletid: 1t 50min

Top Gun er en filmklassiker, siges der.  I hvert fald er det filmen om denne dygtige pilot, som under en øvelse laver en flyvemanøvre der går over i historien og lærebogen.  Flyveinstruktøren må vare sin mund og tilbage holde sin beundring over denne frygtløse og farlige måde at flyve på. Det må ikke blive standard. Det er simpelthen for hasarderet. Beundringen tager en drejning. Romantik er der luften og den flyver.

Love Story (1970)

Kan ses på Netflix.

Genre: Romantisk 

Instruktør: Arthur Hiller

Medvirkende: Ali Mac Graw, Ryan O’Neal med flere

Spilletid: 1t 49min

Vi fortsætter lidt med de velkendte klassikere. Her er det kærlighed på tværs af klasseforskel, som er i spil. Harvardstuderende fra forskellige samfundslag mødes. Forældre ser skævt til forholdet. Dette trodser de unge mennesker. Men livet består af twist and turns. Kærligheden er det hele værd, siges der.

HER

Kan ses på HBO Nordic

Genre: Romantisk, sci-fi, drama

Instruktør: Spike Jonze

Medvirkende: Joaquin Phoenix, Amy Adams blandt flere

Spilletid: 2t 6min

Her har vi en noget anderledes romantisk film.  Vi er i en nær fremtid, hvor moden unægteligt ligner den fra 1970erne. I filmen møder vi forfatteren, som skriver breve på computeren. Det operative system og forfatteren begynder at tale sammen. Stemmen drager. Det bliver til daglige samtaler om tanker og andet. Forfatteren bliver fascineret og romantiske følelser opstår.  Kærlighed er kærlighed. Men i hvilken form?

Just Like Heaven 

Kan ses på Netflix

Genre: Romantisk, komedie, fantasy, drama

Instruktør: Mark Waters

Medvirkende: Reese Witherspoon, Mark Ruffalo blandt flere

Spilletid: 1t 35min

Landskabsarkitekten David der flytter ind i en ny lejlighed. Der sker noget forunderligt. Han møder den tidligere beboer og ejer. Men er hun ikke død? Er dette møde virkelig virkeligt? Drømmer eller hallucinerer han. Hvordan er det overhovedet muligt? Han må igennem en hel masse bump på vejen for at finde hoved og hale på situationen.  Romantik opstår, når du mindst venter det.

How to Lose a Guy in 10 Days

Kan ses på HBO Nordic

Genre: Romantisk komedie

Instruktør: Donald Petrie 

Medvirkende: Kate Hudson, Matthew McConaughey blandt flere

Spilletid: 1t 50min

Skribenten Andie udfordrer datingscenen og det med kærlighed. En mand skal forelske sig i og slå op med hende. Alt skal ske inden for 10 dage. Spillet er i gang. Kvinde versus manden – manden versus kvinden.  Det som opstår – tja, det kan være noget ægte og holdbart.

Dan In Real Life (Min brors kæreste)

Kan ses på HBO Nordic

Genre: Romantisk, komedie, drama

Instruktør: Peter Hedges

Medvirkende: Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook blandt flere

Spilletid: 1t 39min

Brevkasseskribenten Dan er enkemand. Han har det ikke let med hensyn til kærlighedslivet. Familien skal samles. Dans bror tager sin kæreste Marie med. Dog, kan Dan ikke se sig fri for, han falder pladask for hende. Brødrene må have et opgør. Hvad det ender med, der er kærligheden.

Crazy, Stupid, Love.

Kan ses på Netflix

Genre: Romantisk, komedie, drama

Instruktør: Glenn Ficarra, John Requa

Medvirkende: Steve Carell, Julian Moore, Ryan Gosling, Emma Stone blandt flere

Spilletid: 1t 58min

Her er Steve Carell familiefaderen. Hans hustru er ham utro, og hun vil skilles. Det sender både ham og hende ud på en sjælsransagende rejse. Alt skal i balance, inden kærligheden finder sin rette hylde og rum. 

A STAR IS BORN 

Kan ses på Netflix

Genre: Romantisk, musik, drama

Instruktør: Bradley Coope

Medvirkende: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliott blandt flere

Spilletid: 2t 15min

Vi slutter med en ganske ny film. Dette er filmen om den alkoholiserede musiker Jackson med (h)øreproblemer. På en bar møder han et lysende musikalsk talent med den smukkeste stemme. De indleder et samarbejde og forhold. Kærligheden er stærk. Den skal holde til meget.