Programmet til Biografklub Danmark sæson 2019-2020

Biografklub Danmark er en landsdækkende biografklub, der giver dig mulighed for at se 10 udvalgte kvalitetsfilm i biografen til halv pris. Biografklub Danmark har eksisteret i 25 år, og filmudvalget tilbringer hvert forår mange timer i biografmørket for at håndplukke de absolut bedste film til klubben.

Hver sæson udvælges 10 unikke film, som medlemmer kan se til halv pris.

De 10 Film i programmet 2019/20 er:

Ser du månen, Daniel
Downton Abbey
Kollision
Knives Out – var det mord?
De forbandede år
Bombshell – opgørets time
Little Women
Undtagelsen
Wild Rose
Vores mand i Amerika

Du kan læse meget mere og bestille dit medlemskab på Biografklub Danmark

Telefon 33 11 36 32

Ser du månen, Daniel

SER DU MÅNEN, DANIEL er historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley. I filmen følger vi Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

’Ser du månen, Daniel’ er instrueret af Niels Arden Oplev, som også står bag bl.a. ’Mænd der hader kvinder’, ’Drømmen’, ’To verdener’, ’Kapgang’ og flere film og TV-serier i USA. Anders W. Berthelsen er medinstruktør på filmen. Manuskriptet er skrevet af Anders Thomas Jensen, som blandt andet også stod bag Susanne Biers ’Hævnen’. Filmen er produceret af Morten Kaufmann og Signe Leick Jensen for Toolbox Film.

Premiere 29. august 2019

Downton Abbey

Året er 1927, og vi er tilbage hos slægten Crawley og deres tjenestefolk på Downton Abbey. 
Alle forbereder sig på royalt besøg, og bølgerne går højt i bestræbelserne på at imødekomme denne begivenhed. Indbyrdes kæmper både herskab og tjenestefolk med såvel store som små problemer, men også kærlighed og nye venskaber opstår i kølvandet på de kongelige gæsters ankomst.

‘Downton Abbey’ er en selvstændig spillefilm baseret på den elskelige og populære TV-serie af samme navn. Filmen kan sagtens opleves, også selv om man aldrig har set TV-serien. Filmen er optaget i England og er instrueret af Michael Engler. Julian Fellowes, der står bag TV-serien, har også skrevet filmens manuskript.

Premiere 26. september 2019

Kollision

Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil spiller i ’Kollision’ hovedrollerne Leo og Olivia, der pludseligt slynges ud i en krise. Under tragiske omstændigheder bliver deres niårige datter, Liv, kastebold mellem sin mor og far. Filmen er et bevægende drama, der udforsker en familie i opløsning og de beslutninger, forældre træffer i forsøget på at finde mening og håb. Filmen er inspireret af virkelige hændelser.

’Kollision’ er Avaz-brødrenes første film siden den succesfulde debut sidste år med ’Mens vi lever’, som blev en kæmpesucces og solgte mere end 100.000 biografbilletter. Filmen er instrueret af Mehdi Avaz, med Milad Avaz som manuskriptforfatter samt Misam Avaz, Kim Magnusson og Sara Victoria Pedersen som filmens producertrio. Også denne gang er det lykkedes Avaz-brødrene at få Bent Fabricius-Bjerre om bord som komponist.

Knives Out

Morgenen efter sin 85-års fødselsdag bliver den kendte krimiforfatter Harlan Thrombey fundet død. Under mistænkelige omstændigheder bliver den nysgerrige og selvsikre privatdetektiv Benoit Blanc hyret til at undersøge sagen. Blancs opklaring bringer ham i nærkontakt med både Harlans dysfunktionelle familie og hans hengivne stab, og han må arbejde sig gennem et spind af falske spor og løgne for at finde frem til sandheden om Harlans død.

Den prisvindende instruktør Rian Johnson (’Brick’, ’Looper’, ’Star Wars: The Last Jedi’) hylder med ’Knives Out – var det mord?’ den legendariske krimiforfatter Agatha Christie i et sjovt, moderne mordmysterie, hvor alle er mistænkt!

Premiere 5. december 2019

De forbandede år

Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har en kone, Eva, og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

’De forbandede år’ er Anders Refns største og mest ambitiøse film til dato. Efter film som ’Strømer’, ’Slægten’ og ’Sort høst’ har Refn nu realiseret sin storfilm om 2. verdenskrig, som han har arbejdet på i over 20 år. I spidsen for det store ensemble ses Jesper Christensen som Karl Skov. Jesper Christensen har spillet alt – fra Bond-skurk til dranker i ’Bænken’ og senest desperat bonde i ’Før frosten’.

Premiere 9. januar 2020

Bombshell

’Bombshell – opgørets time’ giver et kig ind i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium – den ultrakonservative TV-station Fox News. Filmen er baseret på virkelige, skandaløse hændelser og er et portræt af de kontroversielle kvinder, der uafhængigt af hinanden planlagde og i sidste ende kollektivt nedkæmpede Fox News’ magtfulde topchef.

’Bombshell – opgørets time’ er skrevet af Charles Randolph, der også stod bag den oscarbelønnede ’The Big Short’. Med knivskarpt overblik tager han her fat på de amerikanske medier, en række stærke kvinders kamp for retfærdighed, Trumps utrolige vej til magten og den spæde start på den bevægelse, der senere blev kendt som #metoo.

Premiere 27. februar 2020

Little Women

De fire søskende – den smukke Meg, den dramatiske Jo, den følsomme Beth og den romantiske Amy – må stå sammen og hjælpe både hinanden og deres mor, da deres far drager i krig. Den næstældste søster, Jo, er lidt af en drengepige og har en mening om det meste. Et træk, der ikke helt passer til det traditionelle kvindesyn, der hersker, og Jo får derfor ofte rodet sig ud i knap så heldige situationer. En både rørende, hjertevarm, alvorlig og sjov fortælling, der følger pigerne fra pigeliv til kvindeliv.

Den anerkendte instruktør Greta Gerwig, der stod bag den anmelderroste, prisbelønnede og oscarnominerede ’Lady Bird’, nytænker Louisa May Alcotts elskede roman fra 1869 med et stjernespækket cast. ’Little Women’ er filmatiseret flere gange tidligere – bl.a. med Elizabeth Taylor og Janet Leigh – og senest i 1994 med Susan Sarandon og Winona Ryder. Filmen modtog dengang tre oscarnomineringer.

Undtagelsen

Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv. ’Undtagelsen’ er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter.

’Undtagelsen’ er årets helt store danske thrillerbrag og filmatiseringen af Christian Jungersens anmelderroste og prisbelønnede gennembrudsroman af samme navn. Filmen er instrueret af Jesper W. Nielsen (’Der kommer en dag’), mens Christian Torpe (’Stille hjerte’) står bag manuskriptet. Filmen har det stærke kvindelige firkløver – Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen – i hovedrollerne.

Premiere 30. april 2020

Wild Rose

Rose-Lynn har en blakket fortid og en fabelagtig stemme. Selv om hun er født og opvokset i Glasgow, har hun altid identificeret sig med countrystjernerne fra USA. Hendes store drøm er at flytte til Nashville og slå igennem som sanger, men drømmen om at stå på The Grand Ole Opry med skinnende cowboystøvler og eget band synes meget langt væk, når man bor i Skotland, er alenemor til to og arbejder som rengøringskone. Med hjælp fra sin chef, som skaffer Rose et møde med en legendarisk radiovært ved BBC, og et par hårde verbale sandheder fra sin mor, Marion, er Roses vej til lykken måske kortere, end hun tror.

Rose spilles af stortalentet Jessie Buckley, som har begejstret publikum og anmeldere verden over med sin karisma og fremragende sangstemme. I rollen som Roses mor ses den oscarnominerede skuespiller Julie Walters, der bl.a. er kendt fra ’Mamma Mia!’, ’Calendar Girls’ og Harry Potter-filmene. Julie Walters er en af Storbritanniens mest elskede skuespillere. Den fantastiske musik er skrevet til filmen og synges af Jessie Buckley.

Premiere 28. maj 2020

Vores mand i Amerika

9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

Christina Rosendahl, der tidligere har stået bag den meget anmelderroste og prisbelønnede film ’Idealisten’, har instrueret den intense og sande fortælling om Danmarks tidligere ambassadør i Amerika – Henrik Kauffmann. Han skabte helt ekstraordinære resultater, men prisen var høj. Ulrich Thomsen spiller Henrik Kauffmann, mens Mikkel Boe Følsgaard spiller hans nære medarbejder, diplomaten Povl Bang-Jensen.

Premiere 18. juni 2020