Serien ‘Efterforskningen’ får premiere i dag

Foto – Per Arnesen TV2

Tobias Lindholms serie om mordet på Kim Wall og Ubådssagen, ‘Efterforskningen’, er en af efterårets mest ventede serier.

Serien tager os helt tæt på forholdet mellem Møller og Kim Walls forældre (spillet af Pernilla August og Rolf Lassgård). Et forhold, der påvirker drabschefens relation til sin egen familie og sit arbejde.

Tobias Lindholm, der blev Oscar-nomineret med ‘Krigen‘, har selv skrevet og instrueret seriens seks afsnit. På samme måde som i hans spillefilm, der også tæller den stilskabende debut ‘R’ og opfølgeren ‘Kapringen’, har han vægtet at bringe os så tæt på alle detaljerne i opklaringsarbejdet som muligt.

‘Efterforskningen’ er blevet til i samarbejde med Kim Walls forældre, Ingrid og Joachim Wall, samt drabschef Jens Møller og chefanklager Jens Buch-Jepsen.

Men lige netop gerningsmanden – som i pressens dækning var hovedpersonen – er ikke en del af serien. Han nævnes ikke engang med navn, og det er der en helt særlig grund til.

– Jeg havde hørt rigeligt – måske endda alt for meget om ham. For mig er det her en historie om helte og sammenhold, og der passede drabsmanden ikke ind, fortæller Tobias Lindholm.

På rollelisten ses desuden Laura Christensen, Dulfi Al-Jabouri, Hans Henrik Clemensen og Anders Juul (‘Fred til lands’) som Jens Møllers medefterforskere.

For 3 år siden begik Peter Madsen et af Danmarkshistoriens mest omtalte drab. Efterforskningen af sagen tog otte måneder – og lige præcis det forløb er nu blevet til en dramaserie her på TV 2. Første afsnit bliver sendt i aften klokken 20.

Medvirkende: Søren Malling, Pilou Asbæk, Laura Christensen, Dulfi Al-Jabouri, Hans Henrik Clemensen

Spilletid: Seks afsnit af cirka 45 minutter

Premiere: 28. september på TV 2 og TV 2 Play

Kilde: TV2