Menu Luk

De 10 mest sælgende film i de danske biografer i 2022 - der er fire danske film på listen

Her er de 10 mest sælgende film i de danske biografer i 2022 – I alt blev der solgt lige over 10 mio. billetter i biograferne.

Ingen over og ingen ved siden af Tom Cruise. Således indtager Hollywood-stjernens tilbagevenden til Top Gun-universet topplaceringen med næsten 800.000 solgte billetter i de danske biografer. 

Syng 2

Med  292.321 solgte billetter, kommer animationsfilmen Syng 2 ind i top 10. 

‘Syng 2’ er efterfølgeren til Syng om de talentfulde dyr, der stiller op til en sangkonkurrence.

Den altid optimistiske koala Buster Moon og hans stjernespækkede musicaltrup er i gang med forberedelserne til deres mest ekstravagante show nogensinde. De skal nemlig opsætte en musical i Crystal Tower teatret i den berømte by Redshore City.

Det har de fået lov til af Crystal Entertainments nådesløse chef, ulven Jimmy Crystal, på én betingelse: De skal forsøge at overtale verdens mest afsondrede rockstjerne til at medvirke.

Hvis ikke det lykkedes, er Buster Moon og vennerne i store problemer med ulven. Derfor må de sætte alle kræfter ind på at holde deres løfte og samtidig sørge for, at deres musical bliver den bedste, Jimmy Crystal nogensinde har set.

 

Hvor kan den streames?

Alle for fire

Komedien ‘Alle for fire’ er den nyeste titel i Rasmus Heides filmserie Alle for énAlle for to og Alle for tre.

Alt ånder fred og idyl hos brødrene Timo og Ralf og deres gamle ven Martin, der har lagt sin fortid som politimand bag sig og har fået job i hospitalsvæsenet.

Timo er flyttet ind hos kæresten Lonnie igen, og hans og Ralfs små kup kører som smurt. Lige indtil den dag Timo opdager, at Lonnies fremtidsplaner ikke involverer ham længere!

Timo får nu brug for alle kneb – og i særdeleshed Ralf og Martin, hvis han skal vinde Lonnie tilbage. Det bliver deres mest dumdristige kup nogensinde.

Mick Øgendahl er igen tilbage som manusforfatter og hovedrollen Ralf, mens Timo spilles af Anders W. Bethelsen, efter Rasmus Bjerg havde portrætteret karakteren i de første fire film.

Alle for fire solgte 298.381 billetter

Hvor kan den streames?

Fædre og mødre

Filmen handler om ægteparret Piv og Ulrik, der prøver at blive en del af forældregruppen i deres datters nye skoleklasse.

Magtstrukturer, dominerende personligheder og traditionstung institutionskultur betyder dog, at det er en sværere opgave end som så.

Piv og Ulrik må med andre ord gå rigtig langt for at blive optaget, herunder blive en del af vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villige til at gøre for sine børn?

‘Fædre og mødre’ sætter på humoristisk vis fokus på moderne forældre med pinagtige og tå krummende optrin.

Det er Paprika Steens fjerde film som instruktør, og hun har igen slået sig sammen med manuskriptforfatter Jakob Weiss, der også skrev ‘Den tid på året’, som på herlig vis spiddede den danske familiejul.

Fædre og mødre solgte 346.218 billetter

Rose

Den danske film ’Rose’ foregår i 1997, hvor Inger, søsteren Ellen og svogeren Vagn skal med bus til Paris.

Ingen ombrod ved dog, at Inger er skizofren, og det kommer som lidt af et chok, da hun annoncerer det. Især den forstokkede vice-skoleinspektør Skelbæk bliver forarget.

Det bliver en underholdende busrejse og tur i Paris, hvor Inger viser sig at have en skjult agenda. Undervejs beviser den sindslidende kvinde også, at man ikke skal dømme hende på forhånd.

’Rose’ er skrevet og instrueret af Niels Arden Oplev, der tidligere har stået bag bl.a. Drømmen, Mænd der hader kvinder og publikumshittet Ser du månen, Daniel. Historien er baseret på Oplevs egen søster, og beskriver det som sin mest personlige fortælling til dato.

Rose solgte 363.689 biografbilletter 

Hvor kan den streames?

Hvor flodkrebsene synger

Den tidligere snigmorder, Black Mamba, er på et bloddryppende hævntogt efter fire år i koma. Hendes dødsliste er linet op, og de to øverst navne er allerede streget. Nu er den enøjede, blonde bombe Elle Driver og den alkoholiserede udsmider Budd de sidste forhindringer inden den ultimative hævn over manden der først skabte hende og senere knuste hende – Bill. En hævn så sød, at hverken giftslanger, haglgeværer eller en levende begravelse kan forpurre den. Men Black Mambas mission er mere skrøbelig end som så, for Bill har et sidste es i ærmet.Med afslutningen af det todelte storværk, Kill Bill, cementerer instruktøren Quentin Tarantino (Pulp Fiction) sin plads som de sidste årtiers største actioninstruktør. Kill Bill vol. 2 er på alle måder nyskabende, overraskende og fascinerende, og Tarantinos talent for skarpe dialoger, intense showdowns og følelsesladede opgør spilles fuldt ud. Vol. 2 lever ikke bare op til vol. 1 – den overgår den med flere længder! Glæd dig til den spektakulære afslutning på årtiets kungfu-samurai-spaghettiwestern-actionbrag!

filmen solgte 379.504 billetter i biograferne herhjemme

Hvor kan den streames?

Minions 2: Historien om Gru

I midten af 1970’erne vokser Gru op i en forstad, midt i et hav af fjer i håret og jeans. Gru er stor fan af en gruppe superskurk, som kaldes De 6 Slyngler. Han udtænker en plan, som skal gøre ham ond nok til, at han kan komme med i gruppen. Men heldigvis får han kaosagtig hjælp fra sine loyale følgesvende Minions.

Minions 2: Historien om Gru solgte 399.426 billetter

Hvor kan den streames?

Spider-Man: No Way Home

Superheltefilmen ‘Spider-Man: No Way Home’ er den tredje solofilm om Peter Parker i skikkelse af Tom Holland. Handlingen udspiller sig således efter Spider-Man: Homecoming og Spider-Man: Far From Home.

I den forrige film blev Peter Parkers hemmelige identitet som Spider-Man afsløret. Nu står den unge superhelt således i en helt ny situation, hvor nogle hylder ham som helt og andre som det stik modsatte.

Peter må derfor nu gøre alt, der er i hans magt for at manøvrere i både at være en helt almindelig teenager og verdens mest kendte ansigt efter afsløringen af hans alter ego.

Det er dog langt fra nemt, hvorfor han går til kollegaen Dr. Strange for at bede om hjælp. Her går det dog kun fra slemt til værre, da en trylleformular går galt og åbner helt nye virkeligheder ind til deres verden – og ikke mindst lader helten stå over for ikke bare én men flere skurke.

409.490 solgte billetter herhjemme i biograferne

Hvor kan den streames?

Bamse

Bag det varme smil og smækbukserne gemmer der sig en stærk og rørende fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Flemmings adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv.

filmen om Sangerne Flemming ‘Banse’ Jørgensen solgte 479.860 billetter

Hvor kan den streames?

Avatar: The Way of Water

Jake Sully bor med sin nye familie på planeten Pandora. Da en velkendt trussel vender tilbage for at færdiggøre en mission, må Jake arbejde sammen med Neytiri og en hær af Na’vi’er for at beskytte deres planet.

‘Avatar: The Way of Water’ er én ud af i alt fire efterfølgere til den første film om de høje, blå, menneskelignende væsner, Na’vi.

Kate Winslet slutter sig til rollelisten og genforenes derfor med Cameron efter storfilmen Titanic i 1997.

Avatar: The Way of Water indtager 2. pladsen med 480.544 billetter efter blot 18 dage på plakaten.

Læs vores anmeldelse her

Top Gun: Maverick

Actionfilmen ‘Top Gun: Maverick’ er fortsættelsen til 80er-klassikeren Top Gun.

Tom Cruise spiller igen piloten Pete “Maverick” Mitchell, der denne gang skal træne nogle rekrutter i en tid, hvor ubemandede droner bliver mere og mere almindelige.

Blandt gruppen af dygtige, unge jagerpiloter er Bradley “Rooster” Bradshaw, som er søn af hans gamle partner “Goose”, hvilket medfører uventede udfordringer for begge parter.

Samtidig med, at Mitchell kæmper med støtten fra sine overordnede, og selvom hans frygtløse, grænsebrydende stil hører fortiden til, bliver der allligevel brug for “Maverick” til en mission, der kræver usædvanligt meget af piloterne.

‘Top Gun: Maverick’ er både en tro efterfølger til en af 80ernes mest populære film og en selvstændig fortælling, der introducerer universet til et nyt publikum.

Top Gun: Maverick topper listen med791.102 billetter her i landet

Hvor kan den streames?

Kilde: Kino.dk 

Martin Riis Larsen

Ejer og stifter, samt skribent