Menu Luk

4 film / serier, hvor Diana, prinsesse af Wales er omdrejningspunktet

Onsdag d. 31 august er det præcis 25 år siden, at prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris. Verdens mest fotograferede kvinde døde i et forsøg på ikke at få sit billede taget, og måske havde den engelske prinsesse faktisk en idé om, hvad hendes skæbne ville byde på. På den skæbnesvangre nat i august 1997 havde prinsesse Dianas chauffør, Henri Paul, både lægeordineret medicin og alkohol i blodet, da han med 105 km/t forsøgte at køre fra paparazzifotografer på motorcykler.

Det lykkedes ikke og i stedet bragede bilen med den 36-årige prinsesse og kæresten Dodi Al-Fayed ind i en stor søjle i biltunnellen.

Der er lavet en del film og serier om den populære og vellidt prinsesse – Vi har taget et kig på nogle afdem.

Diana

Et drama om prinsesse Diana og de to sidste år af hendes liv, hvor en hemmelig kærlighedsaffære med den pakistanske hjertekirurg Hasnat Khan får stor betydning.

Hvor kan den streames?

Princess in Love

The scandalous, true-life story of the rollercoaster love affair between Captain James Hewitt and Princess Diana that destroyed a royal marriage and stunned the British monarchy.

Hvor kan den streames?

Spencer

Alle kender den stramme royale julerutine med store middage, fasanjagt og ligegyldig snak. Diana kender spillet. Men denne jul vil alting blive anderledes. Spencer er fortællingen om, hvad der måske skete i de skæbnesvangre dage med en sensationel Kristen Stewart som Diana i de definerende dage af hendes ægteskab. Jonny Greenwood fra Radiohead står bag soundtracket, og filmen er instrueret af Pablo Larraín (Jackie).

Hvor kan den streames?

The Crown

Denne serie er baseret på historiske begivenheder og fortæller om dronning Elizabeth II og de politiske og personlige hændelser, der har påvirket hendes regeringstid.

Hvor kan den streames?