Menu Luk

5 film om sandfærdige redningsaktioner du bare skal se

Uselviske handlinger må og skal hyldes. Derfor har vi samlet denne liste, så du kan sidde i sofaen og se nogle af de bedste redningsaktioner, i nogle af de mest gribende sandfærdige fortællinger fra krige, kapringer andre historiske hændelser.

Hacksaw Ridge (2016)

Fra den Oscar®-belønnede instruktør Mel Gibson (Braveheart), kommer den sande fortælling om en episk kamp for at overtage den legendariske, japanske fæstning Hacksaw Ridge, under Anden Verdenskrig.

Den usandsynlige helt som var sidste mand på slagmarken, var en soldat der nægtede at bære våben, militærlægen Desmond T Doss. Desmonds heltemod gjorde at han blev den første pacifist i amerikansk historie der vandt kongressens hædersmedalje. 

Oplev blandt andre Andrew Garfield, Vince Vaughn, Teresa Palmer, Sam Worthington og Hugo Weaving.

Hvor kan den streames?

Captain Phillips (2013)

En fortælling af begivenheder, der fandt sted på åbent hav i april 2009, da fragtskibskaptajn Richard Phillips, gift far til to, overgav sig til en gruppe af fire somaliske pirater for at beskytte sin besætning ud for Afrikas kyst. Efter et mislykket flugtforsøg blev han efterfølgende reddet, da US Navy SEAL snigskytter skød og dræbte tre af piraterne.

Oplev blandt andre Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman og Catherine Keener.

Hvor kan den streames?

Dunkirk (2017)

‘Dunkirk’ tager udgangspunkt da hundredtusindvis af britiske og allierede tropper bliver omringet af fjendtlige styrker. De er fanget på en strand med ryggen til havet, og de konfronteres med en umulig mission, efterhånden som fjenden kommer nærmere.

Oplev blandt andre Tom Hardy, Barry Keoghan, Fionn Whitehead, Tom Glynn-Carney, Harry Styles og Cillian Murphy

Hvor kan den streames?

Everest (2015)

I 1996 forsøger to konkurrerende hold bjergbestigere at nå toppen af Mount Everest, men da en snestorm rammer dem, må de kæmpe for at holde sig i live.

Oplev blandt andre Jason Clarke, Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, Robin Wright, Emily Watson og Michael Kelly

Hvor kan den streames?

Unbroken (2014)

Den olympiske løbestjerne Louis Zamperini bliver pilot i løbet af 2. verdenskrig og kæmper en sej kamp for overlevelse i japansk fangenskab.

Oplev blandt andre Jack O’Connell, Miyavi, Domhnall Gleeson, Garrett Hedlund, Finn Wittrock og Jai Courtney

Hvor kan den streames?