Menu Luk

Her er vores yndlings-soundtracks / Filmsidens følgere anbefaler....

Hvad er et godt soundtrack/score?

Der er ikke mange, der lægger mærke til det. Men hver gang en ny film har premiere, bliver lydsporet også udsendt på streamingtjenester som Spotify eller CD… (hvad er en CD ? vil de unge mennesker spørge….)

Det er ikke nok bare at tage nogen fede sange og smække dem sammen. Der skal selvfølgelig være en hvis sammenhæng imellem musik og film, for det er tit der en film kan løfte sig et niveau eller to.

Soundtrack defineres  ved at være en samling af sange, der bruges i en film. Oftest er der her tale om en samling sange af forskellige kunstnere.

Vi spurte vores følgere på Facebook, om hvilke soundtrack der er de bedste. 

The Godfather

I Francis Ford Coppolas mesterværk med Marlon Brando som familiens overhoved vises et skræmmebillede af den sicilianske families op- og nedture fra magten i den organiserede kriminalitet i USA. Magten går i arv fra far til søn, og fortællingen balancerer mellem det almindelige borgerlige familieliv og de mange lyssky aktiviteter, familien er indblandet i.

Hvor kan den streames?

Lion King

Et fantastisk eventyr om Simba, en temperamentsfuld løveunge, som drømmer om ”meget snart at blive majestæt”. Ført på afveje af sin ærgerrige onkel Scar, vælger Simba en ubekymret livsstil med sine morsomme venner Timon og Pumba, og glemmer sit royale ansvar. Men snart kalder skæbnen, og han må vende hjem og kræve sin plads i livets evige kredsløb.

Hvor kan den streames?

Grease

I det sydlige Californien i 1950’erne oplever teenagerne Danny og den australske Sandy en sommerforelskelse. De slår op, men mødes til begges overraskelse igen på Rydell High, da det nye skoleår begynder. Danny tilhører imidlertid skolens klike af barske fyre og har derfor svært ved at stå ved sine følelser for dydsmønstret Sandy.

Hvor kan den streames?

Gladiator

På grund af jalousi vil den kommende romerske kejser Commodus myrde general Maximus og hans familie. I sidste sekund flygter Maximus fra sin henrettelse, men kommer hjem og ser sin familie dræbt. Her tages han til fange og bliver nu tvunget til at kæmpe som gladiator i Roms arenaer, hvor hans evner til at slås bliver stadigt mere populær. Men Maximus vil have hævn over Commodus. For at få det, er der kun et at gøre, han må blive den største helt i Imperiet.

Hvor kan den streames?

Purple Rain

Rockstjernen Prince får en spektakulær filmdebut i denne meget selvbiografiske blockbuster, som vandt både en Oscar og en Grammy. Den stædige og sårbare, unge musiker The Kid (Prince) kæmper med sine egne dæmoner og sin alkoholiske far, der banker moderen. Men galskaben påvirker hans musik og skaber en lyd, der transformerer den kæmpende, unge rocker til en stjerne.

Hvor kan den streames?

The Greatest showman

En original musical inspireret af P.T. Barnums liv med Hugh Jackman i rollen. Barnum var en visionær, der kom fra intet og lavede “Verdens bedste show,” et skue og en fejring af hans enorme fantasi, der fængede publikum over hele verden.

Hvor kan den streames?

Top Gun 2: Maverick

Efter mere end 30 års tjeneste som en af US Navy’s bedste piloter, er Pete ”Maverick” Mitchell, hvor han hører hjemme – en modig testpilot, som konstant udvider grænserne og undgår den forfremmelse, som ville holde ham nede på jorden i stedet for oppe i luften. Mens han træner en gruppe afgangselever fra Top Gun til en specialopgave, som ingen pilot nogensinde har udført tidligere, møder Maverick løjtnant Bradley Bradshaw, også kaldet ”Rooster” – sønnen af Mavericks afdøde ven, radarofficeren løjtnant Nick Bradshaw, også kendt som ”Goose”. Med en usikker fremtid foran sig, og hjemsøgt af spøgelser fra fortiden, tvinges Maverick til at konfrontere sin største frygt, hvilket kulminerer i en opgave, som kræver den ultimative opofrelse af dem, der bliver udvalgt til at udføre den

Hvor kan den streames?

Footloose

Footloose er fuld af energi, blændende dansenumre og et inciterende soundtrack. Filmen skildrer den tidløse kamp mellem uskyldig glæde og streng moral da den unge bybo Ren McCormick (Kevin Bacon) pludselig befinder sig i en snerpet by i midtvesten hvor dans – og dermed al ungdommelig glæde – er forbudt. Ren gør oprør sammen med sin bedste ven Willard (Chris Penn) og præstens datter (Lori Singer). Et veritabelt skatkammer af Top 10-sange, såsom Kenny Loggins’ ”Footloose”, Shalamars ”Dancing In The Sheets”, Deniece Williams’ ”Let’s Hear It For The Boy”, Bonnie Tyler ”Holding Out For A Hero” og kærlighedstemaet i Footloose, ”Almost Paradise”.

Hvor kan den streames?

Titanic

Den 10. april 1912 begynder luksuslineren, Titanic, sin jomfrurejse fra Southampton. Alle samfundslag er repræsenteret på det synkefrie skib fra den unge og kække Jack Dawson, der har vundet sin billet i et spil kort, til den elegante og reserverede Rose DeWitt Bukater, der rejser på 1. klasse med sin rige familie. Det uundgåelige møde mellem de to modpoler ender med ægte kærlighed, imens skibet langsomt men sikkert nærmer sig det skæbnesvangre isbjerg. Pludselig udvikler den lidenskabelige kærlighedshistorie sig til en dramatisk kamp for at overleve! Titanic vandt tilbage i 1998 hele 11 Oscars, blandt andet for Bedste Film, og er den næstmest indtjenende film i verdenshistorien kun overgået af instruktør James Camerons egen Avatar fra 2009.

Hvor kan den streames?

Dirty dancing

Sommer 1963. 17-årige Baby er på sommerferie med sine forældre. På hotellet arbejder Johnny som danseinstruktør. Baby forelsker sig i hovedkulds i Johnny, og da hans dansepartner bliver gravid, får hun sit livs chance, og de to begynder at træne til en forestående konkurrence.

Hvor kan den streames?