Menu Luk

9 katastrofefilm du bare skal se

Hvor forfærdeligt disse katastrofer, både naturskabte og menneskeskabte kan være, så er det alligevel i disse hændelser der spirer fantastiske fortællinger op, som bliver til storslåede film der både fænger og forfærder på samme tid.

Vi har kigget på nogle af dem

Armageddon (1998)

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
Skuespillere: Bruce Willis, Billy Bob Thornton, Ben Affleck

Med en hastighed på 35.000 km/t er en gigantisk astoride på vej til at kollidere med Jorden. For at forhindre katastrofen henvender NASA-chefen Dan Truman (Billy Bob Thornton) sig til verdens førende boreekspert, Harry S. Stamper (Bruce Willis), som er den eneste, der kan klare opgaven. På 12 intensive dage skal han og hans mænd trænes til at være astronauter og ikke mindst forberede sig på at redde verden.

Hvor kan den streames?

Twister (1996)

Genre: Action, Adventure, Drama
Skuespillere: Helen Hunt, Bill Paxton, Cary Elwes

Tornadoeksperten Jo Harding og hendes team gør klar til at placere et måleinstrument i tornadoens centrum. Et arbejde forenet med livsfare, fordi en tornados bevægelser aldrig kan forudsiges præcist. Jos rivaler er i hælene på dem, og pludselig slår kræfter til med stor styrke.

Hvor kan den streames?

The Day After Tomorrow (2004)

Genre: Action, Adventure, Sci-Fi
Skuespillere: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Emmy Rossum

Snestorme i New Dehli, hagl af håndboldsstørelse i Japan, og New York der fryser til is på en eftermiddag. Sådan ser fremtiden ud, og midt i det kaos miljøet skaber tager klimaeksperten Jack Hall til New York for at finde sin søn – og skal samtidig redde jorden fra den næste istid.

Hvor kan den streames?

Contagion (2011)

Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller
Skuespillere: Matt Damon, Kate Winslet, Jude Law

Denne nervepirrende thriller handler om en dødsensfarlig virus, der ikke kan inddæmmes. Filmen er instrueret af Steven Soderbergh og er et spændingsmættet studie i, hvordan mod kan knytte mennesker sammen… når samfundet falder fra hinanden.

Hvor kan den streames?

The Impossible (2012)

Genre: Drama, Thriller
Skuespillere: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland

Dette gribende drama følger en families rystende oplevelser og skildrer det kaos, der blev skabt af den enorme tsunami i Sydøstasien i 2004. Forretningsmanden Henry, hans lægekone Maria og deres tre børn ferie i Thailand, og her rammer tsunamien med 30 meter høj flodbølge der buldrer indover kysten. Vandet river Maria og den ældste søn med sig, mens faderen og familiens to yngste drenge leder efter dem i ruinerne.

 

Hvor kan den streames?

Deep Impact (1998)

Genre: Action, Drama, Sci-Fi
Skuespillere: Robert Duvall, Téa Leoni, Elijah Wood

En gigantisk komet er på vej mod jorden i rekordfart, og ved kollision vil den destruere alt liv på jorden. Uret tæller ned for menneskeheden, og alle forsøger at forberede sig på hændelsen. Da alle redningsaktioner slår fejl forsøger en lille gruppe af astronauter at trumfe deres idé igennem, med håb om at redde jorden fra dommedag.

Hvor kan den streames?

Efterskælv (2010)

Genre: Drama
Skuespillere: Daoming Chen, Yi Lu, Fan Xu

Efterskælv udspiller sig i Kina under den store jordskælvskatastrofe i Tangshan i 1976, som målte 7,8 på richterskalaen og krævede 240.000 menneskeliv. En mor bliver tvunget til at tage en utrolig svær beslutning da hendes tvillinger ligger begravet under ruinerne. Kun ét af børnene kan reddes, moderen vælger at redde sønnen og må derefter leve med sin dårlige samvittighed – uden at ane, at hendes datter overlevede.

Hvor kan den streames?

Dante's Peak (1997)

Genre: Action, Adventure, Thriller
Skuespillere: Pierce Brosnan, Linda Hamilton, Jamie Renée Smith

En vulkanolog ankommer til en landsby, der for nyligt er blevet kåret det andet bedste sted at bo i Amerika, og opdager at den sovende vulkan, Dante’s Peak, som kan gå i udbrud når som helst.

Hvor kan den streames?

The Perfect Storm (2000)

Genre: Action, Adventure, Drama
Skuespillere: George Clooney, Mark Wahlberg, Diane Lane

Hvem skulle have troet at Helvede var så vådt? Fiskerfartøjet Andrea Gail med besætning er dødsdømt, fanget midt i en Atlanterhavsstorm som meteorologerne kalder den fuldkomne storm. Et sært sammentræf af faktorer giver alle forudsætninger for at skabe århundredets værste storm med 30 meter høje bølger! The Perfect Storm er en spændende thriller af instuktøren bag film som Air Force one og Outbreak.

Hvor kan den streames?