Menu Luk

Don’t Breathe (2016)

5 film til halloween – uge 1

Kalenderen siger nu officielt oktober. Det betyder at halloween er lige om hjørnet, men hvad er en halloween uden et godt gys undervejs? Vi varmer derfor op til denne uhyggelige højtid med 5 filmanbefalinger som kan gøre din halloween lidt mere gruopvækkende. Første anbefaling får du her, og de næste lander hver søndag i måneden, med anbefaling nummer 5 på selve dagen for halloween, søndag d. 31. oktober. Vi håber du får en masse uhyggeligt gode stunder med de 5 film. Den første anbefaling kommer her

Don’t Breathe fra 2016

Er du i humør til en lille men effektiv gyser, så er Fede Alvarez’ intense home invasion-gyser den perfekte film. Filmen udspiller sig mestendels i et faldefærdig forstadshus i Detroits slum, men modsat mange andre film i home invasion-genren, er Don’t Breathe’s hovedperson ikke husets beboer, men derimod de utilpassede unge der røver huse for at berige og forsøde deres egen tilværelse.

Læs også:  Vi har set - Halloween Kills

Trailer:

Roxy ønsker at bryde den sociale arv og rejse fra Detroit til LA med hendes lillesøster. Den slags koster penge, så udvejen bliver at stjæle penge fra velhavende familiers hjem. Dette gør hun sammen med sine to venner, Money og Alex. Da de tre en dag får et tip om at en lokal blind eneboer er kommet til penge, virker det som barneleg at bryde ind og stjæle pengene. Hvad de tre unge dog ikke tager højde for er, I hvor høj grad den blinde eneboer kender til alle sit hjems kringelkroge og knirkende lyde. Det nemme indbrud udvikler sig hurtigt til et levende mareridt for de tre personer, og det viser sig at den blinde mand ikke tager sig til takke med blot at jage tyvene på flugt når blodig hævn også er en mulighed.

Læs også:  Optakt til Halloween - Halloween (1978)

Filmen er en effektiv rutsjebane og fungerer så godt som den gør, fordi ulig mange andre gysere, så løfter instruktør Fede Alvarez aldrig foden fra speederen. Der er aldrig noget pusterum – bogstaveligt talt – for hverken indbrudstyve eller os som seere, og trods sin lille størrelse lykkedes filmen med at give en hæsblæsende og gysende oplevelse som gør langt større gyserfilm til skamme.

Er du i humør til en god film op til halloween kan vi derfor på det varmeste anbefale dig at give ‘Don’t Breathe’ et forsøg. Se den hvis du tør!

Hvor kan den streames?