Menu Luk

Possessor (2020)

5 film til halloween – uge 2

Vi er nu allerede en uge længere inde i oktober og det betyder at det endnu engang er blevet tid til en filmanbefaling til halloween. I Sidste uge anbefalede vi home invasion-gyseren ‘Don’t Breathe’, men i denne uge er vi ude i noget ganske andet. I denne uge skal vi nemlig se ‘Possesor’

Possessor fra 2020

Er du i humør til en lille men effektiv gyser, så er Fede Alvarez’ intense home invasion-gyser den perfekte film. Filmen udspiller sig mestendels i et faldefærdig forstadshus i Detroits slum, men modsat mange andre film i home invasion-genren, er Don’t Breathe’s hovedperson ikke husets beboer, men derimod de utilpassede unge der røver huse for at berige og forsøde deres egen tilværelse.

Læs også:  Optakt til Halloween - Halloween (1978)

Trailer:

‘Possessor’ fortæller den syrede historie om en agent, der arbejder for en hemmelig organisation som via hjerneimplantater kaprer andre menneskers kroppe og får dem til at begå lejemord. Filmen er en sci-fi gyser med grusom ultravoldselementer og en skarp kritik af teknologi og det moderne overvågningssamfund. Har man set kulthittet ‘Mandy’ vil man måske genkende hovedrollen i ‘Possesor’, som spilles af den fremragende Andrea Riseborough, der med sit helt unikke udseende formår at udtrykke lige dele melankoli og besættelse på en måde som er næsten kvalmefremkaldende.

‘Possesor’ er skabt af 40-årige canadiske Brandon Cronenberg, og hvis efternavnet virker bekendt så er det fordi Brandon er søn af den legendariske body horror-mester, instruktøren David Cronenberg. Cronenberg senior cementerede i 70’erne og 80’erne sit navn i gyserfilmgenren, med titler som ‘Scanners’, ‘Videodrome’ og ikke mindst den ækle ‘The Fly’. Efter alt at dømme er den pervertede fantasi arvelig, for med ‘Possesor’ fortsætter Cronenberg junior i samme forstyrrende spor som farmand. Filmen er umiskendeligt “Cronenbergsk”, men alligevel tydeligt sin egen og ikke bare en kopi som står i faderens skygge. Filmen er både spændende, hjernevridende, ækel og decideret rørende, og vi er derfor glade for at kunne gøre ‘Possesor’ til denne uges halloween filmanbefaling!

Læs også:  Optakt til Halloween - The Craft (1996)

Hvor kan den streames?