Menu Luk

Rosemary’s Baby (1968)

5 film til halloween – uge 3

Vi nærmer os med hastige skridt halloween og derfor er det blevet tid til endnu en filmanbefaling, som du kan varme op til uhyrlighederne med. Vi startede ud med home invasiongyseren ‘Don’t Breathe’ og sidste uges anbefaling blev den grafiske sci-fi gyser ‘Possessor’, men denne uge skal vi i en helt anden retning. Vi skal nemlig have fat i klassikeren ‘Rosemary’s Baby’ fra 1968.

Rosemary’s Baby fra 1968

‘Rosemary’s Baby’ fortæller historien om det unge ægtepar Rosemary og Guy Woodhouse der flytter ind i et gammelt ikonisk Manhattan-lejlighedskompleks, med henblik på at starte deres egen lille familie. I opgangen render de ind i det spøjse ældre ægtepar, Minnie og Roman Castevet som det unge par, trods de ældres særheder, bliver venner med. Alt ånder tilsyneladende fred og fordragelighed, hvis man da ikke regner en ung logerende kvindes mystiske selvmord med i ligningen, og da først Rosemary viser sig at være gravid vil glæden ingen ende tage. I hvert fald ikke til at starte med.

Læs også:  Optakt til Halloween - Possessor (2020)

Trailer:

‘Rosemary’s Baby’ er en vaskeægte gyser klassiker som alle gyser entusiaster med respekt for sig selv, bør se mindst én gang i deres liv. Ulig tidligere ugers filmanbefalinger er ‘Rosemary’s Baby’ ikke åbenlyst uhyggelig eller for den sags skyld synderligt grafisk at se på. Filmen – af den meget polariserende instruktør, Roman Polanski – er en snigende og langsomt opbygget film, som er mere optaget af at skabe stemninger der sidder i seeren flere timer, dage og uger efter, frem for den hurtige adrenalinbelønning et solidt jumpscare kan give. Den leger med vores hovedperson Rosemary’s, og igennem hende også seerens, virkelighedsforståelse og skaber et univers hvor man ikke kan, eller tør, stole på sine egne sanser eller sin forstands fulde fornuft. Netop derfor er ‘Rosemary’s Baby’ så effektiv og tidløs en gyserfilm og netop derfor er den et uundgåeligt valg hvis man ønsker at varme op til denne uhyggelige højtid. Er du ikke vant til film af ældre dato, så lad dig ikke skræmme af dens alder. Se den, og lad dig i stedet skræmme af dens indhold!

Læs også:  Se traileren til 'Halloween Ends' her

Hvor kan den streames?