Menu Luk

Titanic

23. januar 1998

I dag er 25 år siden, at filmen Titanic fik premiere i Danmark, og den har solgt over 1.430.000 biografbilletter i Danmark, hvilket gør den til filmen, som flest har købt en biografbillet til herhjemme. 

Man kan rolig sige, at der er tale om en storfilm. Personligt elsker jeg den – ikke mindst pga. den historie den fortæller,  og også skuespillet mellem Jack (Leonardo DiCaprio) og Rose (Kate Winslet). 

Alle samfundslag er repræsenteret på det synkefrie skib fra den unge og kække Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), der har vundet sin billet i et spil kort, til den elegante og reserverede Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet), der rejser på 1. klasse med sin rige familie.

Læs også:  På denne dag for 5 år siden udkom ‘Black Panther’

Det uundgåelige møde mellem de to modpoler ender med ægte kærlighed, imens skibet langsomt men sikkert nærmer sig det skæbnesvangre isbjerg.

Det romantiske drama er siden 1997 blevet betegnet som vor tids ‘Borte med blæsten’ (1939), og den vandt intet mindre end 11 Oscars og gjorde desuden Leonardo DiCaprio og Kate Winslet til Hollywoods største stjerner.

‘Titanic’ vandt Oscars, og filmen er den næstmest indtjenende film i verdenshistorien kun overgået af James Camerons egen ‘Avatar’ fra 2009. Filmen fik amerikansk biografpremiere den 19. december 1997.

Hvor kan den streames?

Trailer:

Selv musikken blev et kæmpe hit.

Mange kender temasangen fra filmen: My Heart Will Go On, smukt sunget af Canadiske Celine Dion. 

Læs også:  På denne dag for 35 år siden udkom ‘Good Morning, Vietnam’

Musikken var lavet af James Horner, lyrikken skrevet af Will Jennings og produceret af Simon Franglen, Jamens Horner og Walter Adanasieff, og den blev indspillet af Céline Dion. Oprindeligt blev den udgivet i 1997 på Titanic-soundtracket og på Dions album Let’s Talk About Love. Sangen gik nummer et i det meste af verden, heriblandt USA, Irland, Storbritannien og Australien. “My Heart Wil Go On” blev udgivet i Australien og Tyskland den 8. december 1997 og i resten af verden i januar og februar 1998. Det blev Dions største hit og en af de bedst sælgende singler nogensinde, og var verdens bedst sælgende single i 1998