Streaming-krig starter til september - Disney+ er på vej

 – Skrevet af Martin Larsen

Fra 15. september kan du streame på Disney+ herhjemme. Og det bliver billigere end dit Netflix-abonnement.

Higer du efter at se videre på stjernekrigene i ‘Star Wars: The Mandalorian’, synge med på ‘Frost’ eller se flere af Pixars animationsfilm? Så er der godt nyt.

Disney lancerer nemlig sin streamingtjeneste, Disney+, i Danmark samt i syv andre europæiske lande fra 15. september. Det oplyser Disney på sin hjemmeside

Samtidig har Disney også offentliggjort  prisen for at få adgang til deres indhold. Prisen vil i Danmark blive 59 kroner om måneden og 589 kroner, hvis man vælger et årsabonnement. Dermed er prisen på et månedsabonnement billigere end Netflix.

Priserne ligger dermed en anelse højere, end Disney tidligere har meldt ud. Her lå månedsprisen på 53 kroner og årsprisen på 530 kroner.

Disney har i den seneste tid opkøbt store dele af 21st Century Fox, som blandt andet har rettighederne til superhelteserier som ‘X-Men’ og ‘Deadpool’, men også de kommende ‘Avatar’-film. Desuden er der også adgang til flere af National Geographics dokumentarer via Disney+.

Disney+ udkom i flere store europæiske lande i løbet af foråret, hvor kontinentet var hårdt ramt af corona. Dog blev lanceringen forsinket i blandt andet Frankrig, fordi der var bekymring om, hvorvidt bredbåndet kunne holde til det, samtidig med at befolkningen arbejdede hjemme.

Disney fortalte i maj, at deres streamingtjeneste  har over 54 millioner abonnenter efter blot et år på markedet. Selskabet forventer at have 60 til 90 millioner abonnenter i 2024.

(Kilde: dr.dk)