Tegneserien om de to venner Beavis og Butt-Head vender tilbage

– Skrevet af Martin Larsen

“I am Cornholio, I need T.P. for my bunghole”

Hvis du kan huske den sætning, så kan du godt begynde at glæde dig.

Den amerikanske tv-kanal Comedy Central har bestilt to sæsoner, der skal skrives og lægges stemme til af tegneseriens skaber Mike Judge.

Serien blev oprindeligt vist på musikkanalen MTV fra 1993-1997, og den handler om de to venner, der personlighedsmæssigt er til den lidt sløve side.

De er håbløse til at gøre kvinder interesserede i dem, griner bøvet af alt, der kan tolkes en smule i retning af sex, og de går altid med shorts og t-shirts med henholdsvis Metallica og AC/DC trykt på dem.

Vennerne holder af at sidde i sofaen og kommentere musikvideoer på MTV, headbange og spille luftguitar, hvis de da ikke er i skole eller roder sig ud i skøre situationer.

Når Beavis eksempelvis får for meget sukker eller kaffe, forvandler han sig til sit alter ego Cornholio og går rundt med sin t-shirt trukket over hovedet og med armene placeret lidt ligesom, hvis en politimand havde beordret ham om at tage hænderne op. Sådan går han rundt og siger ”I am Cornholio, I need T.P. for my bunghole”, hvilket bedst kan oversættes til ”Jeg er Cornholio, jeg skal bruge toiletpapir til min numse”.

Har inspireret til kulttegneserie
Til og med 1997 blev der vist imellem 25 og 50 nye afsnit af Beavis and Butt-Head om året, og i 1996 fik figurerne endda deres egen spillefilm med titlen ”Beavis and Butt-Head Do America”.

Filmen blev en kæmpe succes, og den indtjente over 400 millioner kroner ud af et budget på knap 80 millioner kroner.

De to karakterer blev så populære, at der blevet lavet computerspil med dem, trykt tegneseriehæfter, T-shirts, plastikfigurer og meget andet.

Beavis og Butt-Head var altså kæmpe store i 1990’erne, og de har ikke kun været til glæde for en hel generation unge, de har også været inspirationen til kulttegneserien ”South Park”.

Der er endnu ikke meldt nogen premieredato ud for den nye sæson.

(Kilde: Tv2.dk)