Ternet Ninja - bedst sælgende danske film i det 21. århundrede - vi kigger lidt på biografsucceserne

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Filmen, Ternet Ninja af Anders Matthesen behøver eftehånden ingen præsentation. Der er efterhånde ikke ret mange man møder på sin vej, som endnu ikke har set filmen. Komedien, der også er den største danske animationsfilm nogensinde, slår denne nye milepæl efter at have slået Klovn – The Movie, der i 2010 blev set af 838.881 danskere.

Samtidig har filmen vippet den næste dansk-sprogede film på bestseller-listen af pinden, nemlig Den eneste ene fra 1999, der med 843.472 billetter var den 10. bedst sælgende danske film nogensinde.

Når man kigger på liste over de bedst sælgende danske film, er det efter hånden nogle gode gamle nogen. Olsen Banden er præenteret med hele 4 film i top 5, og Olsen Banden er de eneste danske film, som har rundet et billetsalg på over en million – men med den fart Ternet Ninja har på, vil det ikke undre mig, hvis den også runder et billetsalg på over en million.

På listen, finder vi også filmen, Op på fars hat, med et flot billetsalg på 953.743 stk. Filmen om Walter og Carlo, fra 1985, instrueret af Per Holst (producer på Pelle erobreren, Flamberede hjerter og De standhaftige)

Filmen Op på fars hat, handler om den storpralende hælebarsindehaver Carlo (Jarl Friis-Mikkelsen), som er i fokus med “en halv meter humle” og kamerafører Elly, fars lille slikasparges, dokumenterer troligt sin mands beundringsværdige bedrifter på ægte hjemmevideo. Carlos kammerat, den forsagte og ydmyge steward Walter (Ole Stephensen), er allernådigst kommet med i hjemmevideoen, men der er ingen tvivl om, at det er Carlo, der er stjernen. Sammen med Walters mor er de taget til Costa del Sol, og det kan nok være, at Carlo kan lære de lokale damer et og andet om sko.

Ole Stephensen afgik desværre ved døden 6. februar i år i en alder af kun 63 år.

En af de bedste danske film jeg nogen siden har set er filmen Midt om Natten men Kim Larsen og Erik Clausen, og derfor glæder det mig også at se, at den også er af finde på listen.

Filmen foregår på Nørrebro i København, hvor en gruppe unge hjemløse har besat en saneringsmoden ejendom, politikeren Kaj Buhmann (Poul Bundgaard) fra det moderate folkeparti kræver lov og orden overholdt, og forlanger huset rømmet ved politiets hjælp – han forlanger BZerne sat ud. Politiets første besøg ender med, at den veltalende Arnold (Erik Clausen) taler dem ud af gaden, men de kommer talstærkt tilbage om natten. BZerne barrikerer sig, og politiet må bruge vold for, at skaffe sig adgang til lejlighederne. Spacy (Allan Olsen) springe ud af vinduet, og kommer slemt til skade, hvad der får den aggressive Benny (Kim Larsen) til, at gå til angreb på politiet, da Benny vågner op på hospitalet får han, at vide af politiass. Kurtzen, at han kan takke guderne for, at den bajonet han brugte var rustet fast i skeden. Benny og Arnold møder nede i Sydhavnen en gammel original “Tusindfryd” (Holger Boland) og sammen opretter de den hyggelige minifristaden “Haveje”, snart begynder andre hjemløse også at flytte derud. Heller ikke her, kan de leve i ro og fred.

I min verden, er filmen et stykke Damarkhistorie, der viser tiderne i 80érne med BZérne i København, og arbejdsløsheden i landet. En film der bør indgå i enhver undervisning i skolerne. Den musik der er skrevet til filmen, er også noget af det bedste Kim Larsen har lavet.

Desværre afgik Kim Larsen også alt for tidligt ved døden 30. september sidste år i en alder af 72 år.

Filmen Den eneste ene fra 1999 af Susanne Bier med bl.a. Sidse Babett Knudsend har solgt 843.472 billetter, og skubbet ned på en plads nr. 11.  Filmen er i dag en sand klassiker, men rigtig mange herlige citater.

Filmen handler om Sonny (Rafael Edholm), som vil gerne have et barn. Det vil Susanne – Sus ( Sidse Babett Knudsend) ikke. Da de kontakter en fertiliteslæge finder Sonny ud af, at Susanne har bedraget ham ved kun at have haft samleje lige efter menstruationen. Susanne bliver hurtigt gravid og følelsesmæssigt stærkt påvirket af graviditeten. Samtidig følger vi Lizzie (Søs Egelind) og Niels – Niller (Niels Olsen), der ikke kan få børn. De forsøger i stedet at få tilladelse til at adoptere et afrikansk barn. Susanne og Niels mødes tilfældigt og gør indtryk på hinanden . Da Susanne finder ud af, at Sonny har en affære, gør hun forholdet forbi. Dagen hvor Lizzie og Niels får deres adoptivdatter, bliver Lizzie kørt ned og dør. Susanne og Niels må meget igennem, før deres veje igen krydses. Det er Niels, der som den første af de to erkender, at Susanne er kærligheden i hans liv

Filmen Far til fire i byen, er ligeledes blevet en klassiker. Far til fire i byen er fra 1956, og har solgt 877.839 biografbilletter. Utroligt flot af en af datidens helt store biografsucceser. Filmen bliver også kaldt Far til Fire til julebal i Nisseland, og er en af julens mange klassiske julefilm, som bliver sendt i Tv omkring juletid.

Filmen starter efter sommerferien, hvor Lille Per (Ole Neumann) skal starte i skole. Ikke noget, der ligefrem står højt på hans ønskeliste. Tiden går dog alligevel og foregår derfor også delvist omkring jul, hvor Lille Per i en drøm føres af nisserne til julebal i netop Nisseland, Det er nok en af de mest kendte filmscener fra den danske filmskat.

Julen står ellers til at blive trist det år. Far (Karl Stegger) er blevet fyret fra sit arbejde og familien må spare. Som med de fleste andre julefilm, ender det hele dog naturligvis godt – men der sker naturligvis en hel masse undervejs. Lige som der skal i en Far til Fire film.

Her kan de se de bedst sælgende danske film:

1. Olsen banden ser rødt (1.201.669)
2. Olsen banden derudad (1.044.801)
3. Olsen banden går i krig (1.005.759)
4. Op på fars hat (953.743)
5. Olsen banden overgiver sig aldrig (934.878)
6. Midt om natten (922.023)
7. Familien Gyldenkål (905.332)
8. Far til fire i byen (877.839)
9. Krummerne (859.383)
10. Ternet Ninja (857.818)
11. Den eneste ene (843.472)
12. Klovn the Movie (838.881)

[TheChamp-FB-Comments]

Jumanji 3 er på vej - allerede til næste år

– Skrevet af Morten Kibsgaard

Den første Jumanji film udkom allerede tilbage i 1995. Men den gang var det med nogle helt andre skuespillere.

Medvirkende: Robin WilliamsJonathan HydeKirsten DunstBradley Pierce

Læs mere hos IMDb.

Det er ikke rigtig fordi, man kan sige at dette er en direkte efterfølger. Men filmen foregår i samme filmunivers, som den først film gjord tilbage i 1995.

Medvirkende: Dwayne JohnsonKevin HartJack BlackKaren Gillan

Læs mere hos IMDb.

[TheChamp-FB-Comments]

På listen, finder vi også filmen, Op på fars hat, med et flot billetsalg på 953.743 stk. Filmen om Walter og Carlo, fra 1985, instrueret af Per Holst (producer på Pelle erobreren, Flamberede hjerter og De standhaftige).

Filmen Op på fars hat, handler om den storpralende hælebarsindehaver Carlo (Jarl Friis-Mikkelsen), som er i fokus med “en halv meter humle” og kamerafører Elly, fars lille slikasparges, dokumenterer troligt sin mands beundringsværdige bedrifter på ægte hjemmevideo. Carlos kammerat, den forsagte og ydmyge steward Walter (Ole Stephensen), er allernådigst kommet med i hjemmevideoen, men der er ingen tvivl om, at det er Carlo, der er stjernen. Sammen med Walters mor er de taget til Costa del Sol, og det kan nok være, at Carlo kan lære de lokale damer et og andet om sko.

Ole Stephensen, som desværre afgik ved døden 6. februar i år, i en alder af kun 63 år.