The Batman – Alt hvad vi ved indtil videre

 – Udarbejdet og skrevet af Peter Palmqvist Skjøtt Poulsen

Matt Reeves’ ‘The Batman’ har været længe undervejs, men nu er der endelig kommet en trailer, og med den også en masse nye informationer om hvad alverdens fans af den kappeklædte hævner, har i vente.

Traileren

Ved dette års DC FanDome introducerede Matt Reeves den første trailer til ‘The Batman’, som bekræfter rygterne om at det bliver en møgbeskidt omgang krimi noir, med fokus på en række brutale mord og hvor bundrådden og korrupt Gotham City er. Den antyder desuden at den centrale skurk vil blive The Riddler, spillet af Paul Dano, men eftersom filmen endnu ikke er færdig med at blive skudt, er dette mere gisninger end fakta.

Reeves afslørede desuden at filmen udspiller sig blot to år efter den unge Bruce Wayne har meldt sig på banen som selvtægtsmand, hvilket betyder at der stadig er meget at lære, både for ham men også for byen omkring ham. Efter sigende skal der komme en serie på HBO’s nye tjeneste HBO Max, kaldet ‘Gotham P.D.’, som vil have fokus på Batmans spæde start og Gothams korrupte politi.

Hvordan ‘The Batman’ undslap DC’s Extended Universe 

Længe før ‘The Batman’ blev til den film den er i dag, havde Warner Bros. Helt andre planer for den. Planlægningen af filmen begyndte allerede i 2014. På dette tidspunkt var planen at filmen skulle blive et nyt startskud til DC’s filmunivers i bedste Marvel-stil. En vigtig brik i de planer var den daværende Batman Ben Affleck, da han skulle være både hovedrolle OG instruktør på projektet. Planen var at filmen skulle flette sig ind i Ben Afflecks Batman portrættering i hendholdsvis ‘Batman V. Superman’ og ‘Justice League’. Affleck nåede endda så vidt som til at løfte sløret for at superskurken Deathstroke ville blive den primære antagonist.

Men så begyndte tingene at falde fra hinanden…

Trods sin kommercielle succes blev ‘Batman V. Superman’ af fans og anmeldere, anset for at være en katastrofal film, hvilket fik folkene bag ‘Justice League’ til at begynde en omskrivning af deres film i håbet om at rette op på skuden inden den sank helt. I den forbindelse bad Warner Bros. Ben Affleck om at omskrive sit manus til ‘The Batman’ så den ville passe med omskrivningerne i ‘Justice League’. Det ledte til at Affleck i januar 2017 fratrådte sin rolle som instruktør. Kort efter tiltrådte Matt Reeves som ny instruktør på projektet, som desuden også blev givet manustjansen af Affleck, kort tid senere. Dette fik rygterne til at svirre om hvorvidt Affleck overhovedet ville spille rollen som Batman.

Efter næsten et helt år med rygter i alle mulige retninger meldte Ben Affleck, i januar 2018, ud at han var endegyldigt færdig med projektet, og ikke ville spille Batman i filmen. Med ét lå al kreativ kontrol i hænderne på Matt Reeves, og nu skulle der nye boller på suppen.

Det nye hold 

Selv før Ben Affleck trak sig fra projektet spekulerede mange på hvem den næste Batman mon ville blive, og mange pegede på ‘The Lighthouse’-stjernen Robert Pattinson, som da også endte med at takke ja til rollen i maj 2019. I de følgende måneder begyndte et nyt hold af skuespillere langsomt at dukke op i relation til filmen. Dette hold inkluderer Zoe Kravitz som Selina Kyle (aka Catwoman), Jeffrey Wright som Jim Gordon og Paul Dano som The Riddler. Henover efteråret 2019 kom desuden også Colin Farrell på rollelisten som Oswald Cobblepot (aka Pingvinen) og det samme gjorde Andy Serkis som fik rollen som butleren Alfred.

Ved årets DC FanDome snakkede Matt Reeves desuden om at ligesom Batman er ved at tage sine spæde skridt som selvtægtsmand i Gotham, er også filmens skurkeroller kun i gang med at finde fodfæste i byen. På baggrund af de roller og den vej som historien virker til at gå, begynder ‘The Batman’ så småt at tage form. Ligeledes begynder der at vise sig visse ligheder med en helt bestemt Batman historie på tegneseriefronten.

The Long Halloween: En seriemorder er løs i Gotham 

Selvom Reeves omtaler filmens historie som en original historie, har hans svar på spørgsmål omkring rolleliste, skurke og biroller fået mange til at studse over lighederne mellem Reeves historie, og historien fra tegneserien ‘Batman: The Long Halloween’ af Jeph Loeb og Tim Sale.

Historien foregår efter hændelserne i ‘Batman: Year One’-serien, og følger Batman imens han prøver at finde en morderisk klovns identitet. Derudover fortæller den en række andre ting, som eksempelvis hvordan mafiaen mistede magten over Gotham, til nogle af de klassiske superskurke. ‘Batman: The Long Halloween’ blev en serie i 13 blade, men essensen af historien kan koges ned til en introduktion af et omfattende persongalleri og Batmans kamp for at løse et mysterium, som viser sig sværere end først antaget.

Helt fra starten har Matt Reeves lagt tryk på at han vil have mere fokus på detektiv delen af Batmans karakter. Noget som har været mere i baggrunden i tidligere udgaver af Batman-film. Derudover vil han skrue op for de iboende noir elementer i Batman universet, og særligt noir filmen ‘Chinatown’ skulle have været en stor inspiration i hans tilgang til filmen. Denne rå æstetik sat i forbindelse med billederne af Robert Pattinsons Batman kostume, samt billeder af Batmobilen, understreger alt sammen hvor tidligt i Batmans karriere filmen foregår. Hvilket blot yderligere styrker argumentet for en forbindelse mellem ‘The Batman’ og tegneserien ‘Batman: The Long Halloween’.

Hvornår kommer filmen?

Filmen er på nuværende tidspunkt sat til at udkomme, i hvert fald i USA, d. 25 juni 2021. Ifølge Warner Bros. Hektiske sommerprogram for 2021, betyder det at den udkommer omtrent samtidig som den nye ‘Suicide Squad’ film og den nye ‘Black Adam’ film. Det er desuden allerede nu offentliggjort at de essentielle personer på rollelisten forventes at indspille intet mindre end 2 efterfølgere til ‘The Batman’, i de kommende år.

Filmen er på nuværende tidspunkt sat til at udkomme, i hvert fald i USA, d. 25 juni 2021. Ifølge Warner Bros. Hektiske sommerprogram for 2021, betyder det at den udkommer omtrent samtidig som den nye ‘Suicide Squad’ film og den nye ‘Black Adam’ film. Det er desuden allerede nu offentliggjort at de essentielle personer på rollelisten forventes at indspille intet mindre end 2 efterfølgere til ‘The Batman’, i de kommende år.