The Shinning med Jim Carrey (DeepFake)

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Se denne fantastiske deepfake-video, der netop er lagt på nettet af magasinet Indiewire, hvor Carrey lægger ansigt til Jack Torrance i en af gyserfilmens utallige fede scener i Stanley Kubricks mesterværk og kult film – The Shining.

Jack Torrance er en tidligere alkoholiker og uddannet lærer, der mangler penge og ro til at skrive sit teaterstykke. Derfor tager han jobbet som vinteropsynsmand på bjerghotellet Overlook. Med sig bringer han sin kone Wendy og sønnen Danny på 6 år.

Overlook har en ret broget og voldelig historie, hvilket Danny finder ud af på grund af hans evne til at “skinne”, en form for telepati. En gammel historie fortæller at der engang boede en familie, hvor faderen også skulle være opsynsmand en vinter. Han blev sindssyg og terroriserede sin familie, to tvillingedøtre og hans kone, og disse går igen i flere scener i filmen.

Hotellet, der til en vis grad er levende eller besat, har brug for Dannys evner og kræfter og prøver derfor at besætte ham. Danny kæmper dog imod denne besættelse, og hotellet vender sig derfor mod Jack.

Dette viser sig at være en del nemmere på grund af Jacks alkoholproblem og opfarende temperament. Jack bliver snart offer for hotellets indflydelse og begynder at terrorisere sin familie. En kamp udspiller sig mellem hotellet, personificeret af Jack, på den ene side og Danny på den anden side.

Et kendt citat er hvor Jack Torrance bryder igennem badeværelsesdøren med en brandøkse, mens han råber “Here’s Johnny”

7. november i år, får efterfølgeren til den ikoniske gyserfilm premiere, når Doctor Sleep rammer biograferne.

Filmen er fra 1980, og har en dansk title – Ondskabens hotel. 

Prøv at se lighenden mellem de to billeder ved at trække i baren over billet herunder.