DRUK er den niende danske spillefilm gennem tiderne, der er blevet nomineret til en Golden Globe-pris i kategorien Bedste Udenlandske Film.

Det er netop blevet offentliggjort, at Thomas Vinterberg og Zentropas forrygende kæmpesucces DRUK er blandt de fem spillefilm, der er blevet nomineret til Golden Globe Awards i kategorien Bedste Udenlandske Film. Her er DRUK nomineret sammen med Minari (USA), Two of Us (Frankrig), La Llorona (Guatamala), The Life Ahead (Italien)

Det er første gang siden 2013, at en dansk spillefilm nomineres til en Golden Globe-pris. Dengang var det også Thomas Vinterberg og Zentropa, der var nomineret med Jagten. Vinterberg har også tidligere været nomineret for Festen, så med DRUK er Thomas Vinterberg nu den eneste danske instruktør, hvis film har været nomineret tre gange. Øvrige nominerede danske film gennem tiden er Ordet, Harry og Kammertjeneren, Pelle Erobreren, Babettes Gæstebud, Hævnen og En Kongelig Affære. Kun Ordet, Pelle Erobreren og Hævnen har vundet.

Ubeskriveligt internationalt triumftog fortsætter i USA

Med nomineringen til Golden Globes fortsætter DRUK et helt ubeskriveligt internationalt triumftog, som allerede begyndte sidste sommer med udtagelsen til hovedprogrammet til filmfestivalen i Cannes. Siden har den vundet flere europæiske festivalpriser inkl. hovedprisen på London Film Festival og hovedrolleprisen på San Sebastián International Film Festival. Efterårets prisregn kulminerede ved uddelingen af European Film Awards i december, hvor filmen hjemtog fire af de største priser inkl. Bedste Europæiske Film, Bedste Europæiske instruktør og Bedste Europæiske Skuespiller. Siden da er den flotte stime fortsat med uformindsket styrke blandt de mange kritikersammenslutninger i USA, hvor filmen bl.a. har modtaget prisen for Bedste Udenlandske Film fra kritiker-sammenslutningerne i henh. San Francisco, Chicago, Kansas, St. Louis, North Carolina, Indiana, Atlanta samt Alliance of Women Film Journalists og Music City Film Critics Association. DRUK er den film, der indtil videre har modtaget flest priser overhovedet i kategorien Bedste Udenlandske /internationale film.

Herhjemme har DRUK været en historisk stor succes både i biograferne og på Home Entertainment. Over 800.000 billetter blev der solgt i de danske biografer, og indtil videre har over 65.000 danskere købt filmen på Home Entertainment hvilket er rekord for en dansk film.