Timothée Chalamet skal spille Bob Dylan i kommende film

 – Skrevet af Martin Riis Larsen

Der er knyttet store forventninger til den kommende portrætfilm om Bob Dylan, og det er nu offentliggjort, at det bliver Timothée Chalamet, især kendt for sin hovedrolle i 2017-filmen Call Me By Your Name, der skal spille Dylan. Filmsitet Deadline kunne først fortælle om projektet med arbejdstitlen Going Electric.

Dylan arbejder ifølge Deadline tæt med instruktøren James Mangold på filmen, hans manager Jeff Rosen skal producere, og Jay Cocks har skrevet manuskriptet. Mangold, som også stod bag Johnny Cash-filmen Walk the Line i 2005, var sidste efterår biografaktuel med filmen Ford v. Ferrari, hvor Christian Bale og Matt Damon spillede hovedrollerne.

Den kommende film skal følge Bob Dylan i tiden omkring den kontroversielle koncert på Newport Music Festival i 1965, hvor han byttede sin akustiske guitar ud med en elektrisk, til folk-puritanernes store skuffelse.

Dylans optræden på folkfestivalen og det musikalske stilskifte, han foretog der er ofte blevet karakteriseret som et af de vigtigste øjeblikke i populærmusikkens historie og blev også skildret i Todd Haynes’ meget roste 2007-film I’m Not There.

Chalamet får for tiden meget ros for sin rolle i Greta Gerwigs Little Women og dukker senere i år op i både Denis Villeneuves Dune og Wes Andersons The French Dispatch.

Indspilningerne starter angiveligt til foråret.