Afspil video

Trailer #2 - Skyggen i mit øje

Filmen foregår i slutningen af 2. Verdenskrig, mere præcist den 21. marts 1945, hvor nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg er klar til at starte skoledagen.

Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København.

På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen…

At dømme ud fra traileren er der tale om en spændende, stilsikker film, der giver associationer til Dunkirk af Christopher Nolan, men selvfølgelig sat i en dansk kontekst.

Rollelisten består af børnene Bertram Bisgaard, Ella Nilsson og Ester Birch samt de unge talenter Fanny Bornedal og Alex Høgh Andersen.

Skyggen i mit øje får biografpremiere den 28. oktober

Kilde: kino.dk