Afspil video

Trailer - Den næstsidste

Foto: Jacob Sofussen

En særegen og surrealistisk fortælling om et menneskes rejse ind i mørket med Joen Højerslev i hovedrollen som vandaflæseren. Filmen har allerede opnået stor anerkendelse internationalt med udtagelser til bl.a. Tallinn Black Nights Film Festival i Estland, Hong Kong International Film Festival, Kiev International Film Festival, Taipei Film Festival i Taiwan, Fajr International Film Festival i Iran, Transilvania International Film Festival i Rumænien, Valencia International Film Festival Cinema Jove og Festival du nouveau cinéma de Montréal. DEN NÆSTSIDSTE får nu danmarkspremiere på CPH:PIX 2021, der i år finder sted den 10.-14. november 2021, mens filmen får biografpremiere over hele landet den 25. november 2021.

Handlingen
DEN NÆSTSIDSTE er en kafkask, kulsort fortælling om en ubetydelig vandaflæser, der ankommer til en afsides bygning for at aflæse beboernes vandmålere. Inden han ved af det, befinder han sig indespærret i et askegråt, absurd parallelunivers med uendelige forhindringer som ét langt bizart mareridt. I forsøget på at slippe ud af bygningen vendes der op og ned på virkelighedsopfattelsen, rationalet og resterne af hans tidligere (med)menneskelighed.

DEN NÆSTSIDSTE er en overrumplende, original film, der ikke ligner noget andet, man har set i de danske biografer i mange år. Med stilistisk overskud og sorthumoristisk flair udfordrer den både form- og fortællesproget i skildringen af hverdagens vanvid og absurditet.

På rollelisten
I den fysisk krævende hovedrolle som den gennemsnitlige og ordentlige vandaflæser ses Joen Højerslev, der får hovedrolledebut på det store lærred, efter tidligere at have spillet mindre roller i større produktioner som Krøniken, Herrens Veje og Journal 64. I filmens øvrige roller som de mærkværdige menneskelige eksistenser medvirker et velspillende cast, der bl.a. tæller navne som Joen Bille, Anne Fletting, Malene Melsen, Hanne Uldal, Ina-Miriam Rosenbaum og Stine Schrøder Jensen. Derudover ses Anders og Niels Plougman i rollerne som de tavse tvillinger, der følger vandaflæseren.

Den Næstsidste, der får premiere den 25. november