Afspil video

Marco effekten

Ulrich Thomsen lægger krop og sjæl til den uortodokse vice kriminalkommissær Carl Mørck i MARCO EFFEKTEN, som er filmatiseringen af den femte roman i Jussi Adler-Olsens populære romanserie, – nu frigives filmens første teasertrailer. 

Handlingen er henlagt til Københavns Politigård, byens majestætiske og imposante bygning. Her regerer den hæderlige men uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck, som med sit uforudsigelige temperament og komplicerede personlighed spreder en vis usikkerhed omkring sig.

Sammen med sine assistenter Assad og Rose bliver Carl Mørck rullet ind i en sag om omfattende korruption og magtmisbrug, da en udenlandsk dreng bliver taget i forsøget på at smugle sig over grænsen. Det som i starten synes at være en tilfældighed eksploderer i en skæbnesvanger menneskejagt rundt i den københavnske undergrund, blandt mafiakarteller og ministerielle embedsmænd.

I rollerne som Carl Mørck træder Ulrich Thomsen nu ind på Politigården assisteret af Assad spillet af Zaki Youssef, Rose spillet af Sofie Torp og dermed indleder Afdeling Q nu en ny æra.

MARCO EFFEKTEN, som er instrueret af Martin Zandvliet, er optaget under ekstraordinære forhold, for under optagelserne som bl.a. foregik i Prag i det tidlige forår, blev produktionen ramt af Covid-19 restriktioner og måtte i al hast afbryde optagelserne, for så at gennemføre resten af produktionen i Danmark flere måneder senere.

Premiere: 4. februar 2021