Menu Luk

Nattevagten 2 - Dæmoner går i arv

Nordisk Film kan i dag, én måned inden premieren, offentliggøre to hele scener fra julens store danske film – thrilleren NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV. Filmen er den længe ventede opfølger til Ole Bornedals kultdyrkede Nattevagten, som i 1994 tog en hel nation med storm og solgte over 460.000 biografbilletter herhjemme.

I den første scene får vi en forsmag på, hvad der venter den unge nattevagt Emma, da hun møder ind til sin første vagt på Retsmedicinsk Institut. I den anden scene er Emma taget ud på Sct. Hans, hvor hun konfronterer kommissær Wörmer med fortiden. Men mødet går ikke som planlagt…

Med stjernenavne som Fanny Leander Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia, Paprika Steen, Ulf Pilgaard, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Nina Rask på rollelisten byder NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV på nervepirrende spænding, gys og diabolsk humor. Filmen har premiere den 14. december i biografer over hele landet.

Anden scene kan ses her

Handlingen

Den unge medicinstuderende Emma beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden, hvor hendes forældre Martin og Kalinka nær blev dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer. Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne. Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet…

Enestående stjernecast

Nordisk Film Production og Ole Bornedal har samlet et enestående stærkt cast bestående af flere af skuespillerne fra den første film samt nogle af tidens største og mest eftertragtede danske skuespillere.

Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der nu er stærkt traumatiseret af fortidens rædsler på Retsmedicinsk. Efter store roller i internationale tv-serier er Kim Bodnia tilbage i sin første danske filmrolle i 9 år. I rollen som den mareridtsfremkaldende Kommissær Wörmer er Ulf Pilgaard også tilbage.

Ny på rollelisten er Fanny Leander Bornedal i hovedrollen som Martins datter Emma. Paprika Steen ses i rollen som den hårdkogte politikommissær Kramer, Sonja Richter som psykologen Gunver, Alex Høgh Andersen som Emmas kæreste Frederik og det unge stortalent Nina Rask, som Emmas gode ven Maria. I andre roller medvirker bl.a. Caspar Phillipson, Christopher Læssø, Casper Kjær Jensen, Niels Anders Thorn, Vibeke Hastrup, Tina Gylling Mortensen og mange flere.

Filmen får biografpremiere 14. december 2023

Kilde: Nordisk Film Distribution A/S