Menu Luk

The Crown: Sæson 6

I deres første sommer som fraskilt par holder prins Charles og prinsesse Diana meget forskellige ferier med deres sønner. Diana bliver kurtiseret af Fayed-familien i Sydfrankrig, hvor de unge prinser får en smagsprøve på luksusyachter, videospil og filmaftener. Charles holder sig i stedet til traditionerne på Balmoral, og sammenligningerne udspiller sig i pressen – drevet af ivrige paparazzier og medlemmer af det kongelige presseteam.

Da livet på yachten og den konstante overvågning mister sin charme, higer Diana efter at vende retur for at se sine drenge, der befinder sig på Balmoral. En afstikker til Paris får tingene til at spidse til – sideløbende med en intensiveret og aggressiv mediejagt.

I kølvandet på nyheden om Diana og Dodis fatale bilulykke bliver dronningen overrumplet af en enorm offentlig sorg. Chokbølgerne går gennem paladset, alt imens Al Fayed også bearbejder tabet af sin elskede søn. Han håber, at nyheden vil bringe ham og den kongelige familie sammen i fælles sorg, men i stedet føler han sig gradvist mere udstødt.

Siden The Crown kom på Netflix i 2016, har serien været nomineret til og vundet adskillige priser, herunder 15 BAFTA-nomineringer, 10 Golden Globe-nomineringer (inklusive fire sejre), 69 Emmy-nomineringer på tværs af fem sæsoner (med 21 sejre på tværs af fire sæsoner) og mange flere.

Elizabeth Debicki som prinsesse Diana i "The Crown" Foto: Netflix / LeftBank
Elizabeth Debicki som prinsesse Diana i "The Crown" Foto: Netflix / LeftBank

Premieredato: 16. november og 14. december 2023 – 10 episoder x 60 minutter
[Del 1 – afsnit 1-4 afsnit / Del 2 – afsnit 5-10]