Trailer - Van Gogh – Ved evighedens port

Biografiske drama med Mads Mikkelsen og Willem Dafoe. Ffilmen handler om Vincent van Gogh og malerens levetid i den franske by Arles.

Vincent Willem van Gogh (født 30. marts 1853 i Zundert i Nederlandene, død 29. juli 1890 i Auvers-sur-Oise i Frankrig) var en hollandsk maler. Han er en af de mest betydningsfulde kunstnere i europæisk kunsthistorie. Hans 900 malerier og 1100 tegninger blev til på 10 år; indtil han blev sindssyg og skød sig. Han led af maniodepressiv psykose.

I en kort periode i Paris, begyndte Vincent at blive træt af det hektiske liv i storbyen. Han længtes efter freden på landet, efter solen, lyset og farverne, der var i de japanske landskaber. Han håbede at finde det i Provence i Sydfrankrig. Han ankom den 20. februar 1888 til Arles, en lille by ved floden Rhône. Vincent blev glad for det skarpe lys og farverne i Arles, han begyndte at male frugttræer i blomst og bønderne, som høstede. Han tog også en tur til kysten, hvor han malede bådene. Hans stil blev løsere og mere udtryksfuld. Vincent talte med Theo om sin plan om at etablere et ‘Studio i Syd’ i Arles for en gruppe kunstnere, så Theo kunne sælge billederne i Paris. Med denne ‘kunstnerkoloni’ i tankerne, lejede Vincent fire værelser i ‘Det gule hus’ på Place Lamartine.

Van Goghs indflydelse på ekspressionisme, fauvisme og den tidlige abstraktion var enorm og spores i det 20. århundredes kunst. Hans mest betydningsfulde værker findes i Van Gogh-museet i Amsterdam og i Kröller-Müller Museet i Otterlo. Hans værker er blandt de mest værdifulde i verden.

Van Gogh – Ved evighedens port får premiere: 7 marts 2019

(Kilde: kino.dk)

[TheChamp-FB-Comments]