» Hjertevridende, håbefuld, hyldende skæg og tragisk

Bojack Horseman, Sæson 6 (Del 1) – Anmeldt af Maia Skousen

Anmeldelse:

Bojack Horseman sæson 6 (del 1) er kommet ud på Netflix, og ligger op til den endelige afslutning til en serie, der efter min mening er noget af det bedste Netflix nogensinde har produceret. Man kan forundres lidt over, hvordan en serie om en alkoholisk hest i en Hollywood verden kan fungere så godt som den gør. Og hvordan en fortælling om antropomorfe dyr skildrer den menneskelige oplevelse bedre end så mange andre shows.

Bojack (spillet af Will Arnett) er, efter hans ven Dianes hjælp, endelig havnet i et afvænningscenter for hans alkoholproblemer, som har været et stort problem for ham i alle de tidligere sæsoner. Hvad vi ser i starten af sæson 6 er, til stor lettelse, en Bojack der reelt kæmper for et bedre liv, og som arbejder igennem sine problemer.

Der er lidt af et toneskift i sæson 6, dog et velkomment et. Alle karaktererne som vi har lært at elske gennem årene, tager hver især sundere skridt for at få bedre og mere balancerede liv. Princess Carolin (Amy Sedaris) må finde balancen mellem af være mor og arbejdskvinde, Mr. Peanutbutter (Paul F. Tompkins) døjer med sandheden om hans utroskab, Diane (Alison Brie) prøver stadig at finde sin plads i verden som social aktivist, og vi lærer mere om Todds (Aaron Paul) fortid.

Denne sæson handler om personlig heling. Om at der er håb for selv de mest skadede typer. Og alligevel, i rigtig Bojack-maner, er episoderne altid proppet med satirisk, kløgtig humor, som gør at showet aldrig bliver for tungt eller højtideligt. Den fine balance mellem humor og tragedie holder stadig.

Selvom denne sæson føltes en tone lettere end de tidligere på grund af Bojacks og de andres fremskridt, betyder det dog ikke at al konflikt er opløst. Bojacks fortid begynder nemlig at indhente ham, og selvom han endelig er ved at lære at tage ansvar for sit liv, så lader fortidens spøgelser ham ikke gå helt frit endnu. Serien efterlader os derfor en i en grå zone, hvor vi må spørge os selv, om Bojack virkelig fortjener fuld frelse, efter alt hvad han har gjort; Et spørgsmål Bojack selv stiller; ” How do you make something right when you’ve made it so wrong you can never go back.’? ”

Et af Bojack Horseman’s centrale temaer er, at vi skal tage ansvar for os selv og vores handlinger, trods vores omstændigheder. Sæson 6, del 1, gør et fortrinligt arbejde med denne røde tråd, og går ned i dybden med den sårbarhed og hårde arbejde der skal til, for at blive et bedre menneske (eller i dette tilfælde, dyr). Manuskriptet og dialogerne mellem karaktererne er som altid frisk, hurtig, humoristisk og hjerteskærende.

Bojack Horseman sæson 6 er med sine skildringer af depression, afhængighed, trauma og eksistentialisme rå og ærlig, men også skør, skæv, sjov og håbefuld. Sæson 6 del 1 dækker op til hvad der ligner en tilfredsstillende afslutning, og jeg ser i den grad frem til konklusionen af Bojack

Bojack Horseman, Sæson 6 (Del 1)

Serieskaber: Raphael Bob-Waksberg

Medvirkende: Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Aaron Paul, Paul F. Tompkins

Genre: Animation, Komedie

Længde: 8 episoder

Premiere: 25. oktober 2019

 

Trailer