Vi kigger nærmere på spil der er blevet til film

– Skrevet af Martin Riis Larsen

Flere gange, er populære computerspil blevet filmatiseret, og ret ofte er det film, som vi nok kunne have været foruden. Rigtig mange film er blevet slagtet ned af anmelderne og hånet af fans. Kvaliteten i historien og selve filmene har mange gang skuffet fælt.

Tidligere på året kom computerspil. Pokémon: Detective Pikachu, som har fået en hæderlig vurdering på Imdb på 6,8/10 af over 71.000 brugere. Men der er flere film på vej fx Sonic the Hedgehog (2020 – hvis den kommer) – Angry Birds 2 (august 2019) – Minecraft (2022) – Tomb Raider 2 (2021)

​Vil ‘Sonic the Hedgehog’ nogen sinde ramme det store lærred?​

Men teknikken er heldigvis også blevet langt bedre – Vi har kigget lidt på tidligere filmatiseret spil.

Doom (2005)

Doom er intet mindre end en spilklassiker, som enhver pc-spiller med respekt for sig selv prøvede kræfter med i 90’erne. 

Det gav nærmest hjertebanken, når man bevægede sig rundt i spillets labyrintiske gange og åbnede døre ind til rum fyldt med skrigende monstre. 

Først i 2005 var en filmatisering klar, og den handler om en forskningsstation på Mars, hvor kommunikationen pludselig afbrydes. En flok soldater bevæbnet med nok våben til at starte 3. verdenskrig indsættes på Mars, og så slippes projektilerne ellers fri mod en hær af fæle monstre. 

5,2/10 på Imdb

Double Dragon (1994)

Det meste af Californien er en ruinhob efter Det Store Jordskælv. Lov og orden hører fortiden til. Om dagen afpatruljerer svært bevæbnede politistyrker byen. Men når mørket falder på, overtager den brutale Koga Shuko og hans bander byen. Hans kendetegn er den halve amulet, han altid bærer om halsen. Mord og vold i alle dets afskygninger er hans varemærke. Men Shukos trone vakler. Med tvillingerne Billy og Lee i spidsen har en lille flok kampspecialister gjort oprør. Da Shuko finder ud af, at gruppens asiatiske lærer går rundt med en halv amulet om halsen, kaster han omgående hele sin styrke ind i kampen. For Shuko kender hemmeligheden om Double Dragon-amuletten. Da den gamle konge – for årtusinder siden – ofrede sit liv, blev hans kraft og visdom overført til amuletten. Den, der kan sætte de to halvdele sammen til én, får uovervindelige kræfter.

3,7/10 på Imdb

Street Fighter - Det endelige opgør (1994)

Sydøstastien, 1995. Da borgerkrigen går ind i den 7. måned fører krigsherren General M. Bison krisen på randen af en global konflikt, fordi han tager 63 humanitære arbejdere fra de allierede nationer som gidsler og truer med at henrette dem, medmindre han får en løsesum på 20 milliarder dollars. Oberst William F. Guile får til opgave at befri gidslerne, men først skal han finde dem.

Filmen Street Fighter er kun meget løst baseret på spillet, og actionhelten Jean-Claude Van Damme indtager hovedrollen, og der er endda også blevet plads til sanglærken Kylie Minogue. Det burde have været blevet godt , men ak ak….

3,9/10 på Imdb

Super Mario Bros. (1993)

Dette er historien om de to hårdtarbejdende italienske blikkenslager-brødre ved navn Mario Mario og Luigi Mario, der er ved at miste deres forretning pga. den lumske Scapelli. Luigi er dybt forelsket i den unge studerende Daisy, der graver efter dinosaur-knogler under Brooklyn Bridge. En dag forsvinder Daisy, og de to brødre følger hendes spor ind i tunnellen under Brooklyn Bridge, hvor de finder en interdimensional portal, der fører til en skjult verden. 

4,0/10 på Imdb

Final Fantasy (2001)

Spilserien startede helt tilbage i 1987 med det første ‘Final Fantasy’ til Nintendo NES og er nu, efterhånden 30 år senere, nået op på nummer 15 bare i hovedserien. I 2001 kom den computeranimerede biograffilm ‘Final Fantasy: The Spirits Within’, der kun i allermest løse grad havde noget med ‘Final Fantasy’ at gøre. Til gengæld præsenterede filmen banebrydende computergrafik.

Aki Ross var et teknologisk mesterstykke, og hun blev sjovt nok valgt som en af verdens mest sexede kvinder i 2001 af et amerikansk mandemagasin

6,4/10 på Imdb

Warcraft: The Beginning (2016)

Det magiske rige Azeroth trues pludseligt, da en portal åbnes, og horder af orker invaderer kongeriget. Troldmændene, der våger over Azeroth, er nu ikke længere i stand til at beskytte deres verden, og kongen af Stormwind må derfor samle alle i Azeroth for at imødegå truslen. Samtidig opstår der uro blandt de forskellige klaner af orker. Warcraft er en filmatisering af Blizzard Entertainments populære computerspilsserie, der både tæller tre strategispil og det populære online rollespil, World of Warcraft.

6,8/10 på Imdb

Resident Evil (2002)

Da forskningscentret The Hive fejlagtigt slipper en dødbringende virus løs, ser den Røde Dronning – en enorm computer der overvåger og kontrollerer forskningcenteret – ingen anden udvej end at dræbe alle ansatte og forsegle stedet.

6,7/10 på Imdb

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Udforskning af forsvundne riger, fund af uvurderlige skatte, afstraffelse af skurke i dødelig kamp hører alt sammen til eventyreren Lara Crofts dagligdag. En hemmelighed fra hendes fars fortid fører Lara ud på hendes livs største udfordring: Lysets Triangel – en legendarisk artefakt, der kan ændre tid og rum. Lara skal finde Trianglen, før den falder i hænderne på Illuminati – en hemmelig sekt, der er fast besluttet på at sikre sig verdensherredømmet. For at sætte en stopper for Illuminati må Lara overleve en jagt over kontinenterne fyldt med ufattelige farer.

5,8/10 på Imdb

Alone in the Dark (2005)

Da Edward Carnby var barn, så han noget, som var umuligt at forklare. Nu, tyve år senere, forsker Edward i det overnaturlige. Og han er på vej ind i sit livs farligste sag. 19 mennesker er allerede forsvundet. Og de har alle haft én ting til fælles: de er vokset op på samme børnehjem som Edward! Sammen med antropologen Aline Cedrac vikles Edward ind i en sag om oldgamle ondskaber, fortabte civilisationer, hemmelige konspirationer og overnaturlige kræfter, der truer hele menneskeheden! Er du nogensinde vågnet op midt om natten og har følt, at der var nogen i rummet hos dig? Du leder panisk efter natlampen, men idet du tænder, kan du intet se. Du føler dig sikker… men at du ikke kan se noget betyder ikke, at det ikke er der.

2,3/10 på Imdb