Viggo Mortensen kan nu føje instruktør til sit allerede imponerende CV

 – Skrevet af Martin Larsen

Han har spillet kongen af Gondor i »Ringenes Herre«, faderen i »Captain Fantastic« og chaufføren i »Green Book«. Han har høstet et hav af priser og ros, men nu har den dansk-amerikanske skuespiller, Viggo Mortensen, indtaget en helt ny rolle: Denne gang som instruktør.

Viggo Mortensen har nemlig instrueret sin første spillefilm.

Viggo Mortensen er på hårdt arbejde i traileren til ‘Falling’, der markerer skuespillerens ventede instruktørdebut.

Mortensen spiller den homoseksuelle familiefar, John, som lader sin demente far Willis (Lance Henriksen) flytte ind på familiens gård, hvilket hurtigt viser sig at blive lidt af en mundfuld for familien.

Spansk filmfestival hædrer filmen “Druk” og Viggo Mortensen med priser

Willis er dement på et fremskredent stadie. Han glemmer, at hans kone er død, og så glemmer han, at det er ham, der har bedt sin søn om hjælp. Viggo Mortensen leverer, hvad der ligner endnu en stor præstation i rollen som John, der både skal vise overbærenhed over for sin homofobiske fars demens og samtidigt slå i bordet, når han bliver for meget.

‘Falling’ havde premiere på Sundance Film Festival tidligere på året, hvor den fik en hæderlig modtagelse. Siden blev den udtaget til Cannes Film Festival og får nu premiere i Frankrig (deraf den franske trailer) og Storbritannien. Vi krydser fingre for, at den også når ud til de danske biografer.